Klantenservice. 033 298 09 26
Op werkdagen bereikbaar van 09:00 - 18:00
Of stuur een e-mail

4 redenen waarom moderne IT u voorbereidt op de toekomst

9 november 2015

Volgens een IDC-studie uitgevoerd in opdracht van Rittal, blijkt dat IT-managers het eens zijn over het belang van een eigen datacenter. 93% van de ondervraagden vindt een datacenter belangrijk of zeer belangrijk voor het succes van hun onderneming. Om te investeren in een modern datacenter als voorbereiding op de toekomst en komende taken, is dan ook een slimme keuze. Hieronder geven wij u 4 redenen waarom.

Moderne IT ain datacenter

1. Sleutelrol van moderne IT

Datacenters en serverruimten spelen een belangrijke rol in het succes van uw onderneming, hier worden tenslotte alle benodigde gegevens en toepassingen opgeslagen. Volgens de IDC-studie wordt er in de huidige infrastructuur onvoldoende vernieuwende, krachtige en kostenbesparende techniek geïntroduceerd. Datacenters zijn voor ondernemingen investeringen op lange termijn waarbij de levensduur variëert van 15 tot 20 jaar - en dat wilt u natuurlijk zo efficiënt mogelijk laten verlopen.

2. Veranderende levensduur en factoren

Toch blijkt uit het onderzoek dat de gemiddelde leeftijd van serverruimten ongeveer zeven jaar bedraagd. Minsten de helft minder dan eigenlijk de bedoeling was! 

Dit heeft te maken met de veranderende gehoste hardware gedurende deze periode. Ook stijgt de stroom- en koelbehoefte vanwege de nieuwe en krachtigere processoren, die als gevolg ook de servers zwaarder belasten. Daar komt ook nog eens het feit bij dat specificaties van fabrikanten en instanties voor de juiste luchttemperatuur bij de serveringang in deze periode aanzienlijk veranderd zijn. Sommige organisaties staan nu namelijk zelfs 26 graden Celsius toe. Geld investeren in iets wat niet lang meegaat, zorgt dan ook voor onnodige kosten.

3. Stijging koelbehoefte en vermogen

De IT-managers die meewerkten aan het IDC onderzoek blijken een gemiddelde temperatuur van 15,5 graden Celsius in hun datacenter te hebben. In Duitsland is dat ongeveer 18,4 graden Celsius. Dat bijna 60 procent van de datacenters een Power Usage Effectiveness (PUE) van 2,0 heeft verbaast dan ook niet, terwijl de norm in de industrie op 1,4 PUE ligt. Een PUE van 2,0 betekent voor datacenters dat iedere kilowatt die door de server en de IT-infrastructuur verbruikt wordt, er een extra kilowatt aan vermogen wordt gebruikt voor koeling, stroomverdeling en klimatisering.

Dit kan in de ogen van zowel Rittal als Redlink een stuk beter. Verouderde en inefficiënte koelsystemen spelen hierbij vrijwel altijd een rol. Dus waarom zou u hierbij niet de juiste keuze voor de toekomst maken?

4. Adaptieve en moderne toepassingen

Komt dit u bekend voor? Gelukkig bestaat er een oplossing! Deze ouderwetse koelsystemen kunnen namelijk zeer vakkundig worden opgewaardeerd door een modern, adaptief koelconcept. Deze concepten richten zich tot het dynamisch reageren op de serverbelasting van uw datacenter en de koelcapaciteit hierop aan te passen. Zo verbruikt u nooit te veel vermogen, handig toch?

De status quo moet wel bekend zijn, om de voordelen van een efficiënt systeem te kunnen berekenen. Ook hier blijkt dat veel ondernemingen een flinke achterstand hebben. Een enquête uit 2009 van de Experton Group verteld ons namelijk dat 85 procent van de IT-managers geen idee hebben van het stroomverbruik van de serverruimte. Ook bleek dat slechts 30 procent een specificatie voor de energie-efficiëntie had opgesteld. Toch denken energieadviseurs dat de situatie sinds 2009 beslist verbeterd is. Maar nog steeds weet een groot deel van de eindgebruikers niet wat zij jaarlijk aan elektrische energie kwijt zijn. Genoeg ruimte voor verbetering. En die moet worden benut vinden wij.

Benieuwd hoe u de toekomst van uw datacenter zo goed mogelijk kunt waarborgen? Redlink helpt u graag met alle mogelijkheden.

Blijf op de hoogte, meld u aan voor de nieuwsbrief