Klantenservice. 033 298 09 26
Op werkdagen bereikbaar van 09:00 - 18:00
Of stuur een e-mail

Duurzaamste gebouw ter wereld

4 augustus 2015

Onlangs werd The Edge, een ultramodern kantoorgebouw,uitgeroepen tot duurzaamste kantoorpand ter wereld. Het indrukwekkende gebouw staat in – jawel – Nederland, op de Zuidas in Amsterdam. Daar staan wel meer grote kantoorpanden, maar geen is zo duurzaam en ‘slim’ als deze.

The Edge, het reusachtige gebouw dat wel 40.000 vierkante meter groot is, werd afgelopen vrijdag geopend. Het pand is energieneutraal en beschikt over de allerlaatste technische gemakken. Het heeft de hoogste duurzaamheidscore ooit gekregen. De ongekende score van 98,36% werd bepaald door het Building Research Establishment (BREEAM-NL ). Dat is het instituut dat duurzame gebouwen wereldwijd meet en beoordeeld.

Hoe kreeg The Edge die hoge score?

Er is letterlijk aan alles gedacht. Het regenwater wordt allemaal opgevangen en hergebruikt. Energie wordt aan de hand van warmte opgewekt en de zwaar geïsoleerde muren kunnen de temperatuur makkelijk vasthouden. De hoeveelheid licht die brandt, hangt af van het aantal mensen dat aanwezig is en wordt gevoed door een gevel voorzien van zonnepanelen. Er is zelfs een ecologische corridor, speciaal gemaakt voor vleermuizen en broedvogels. Het gebouw wordt optimaal benut door parkeergelegenheden na kantoortijden open te stellen voor het publiek.

Je werkplek met je smartphone bedienen

Iedere werknemers heeft zijn eigen eisen. Daarom kun je in dit gebouw je eigen werkplek perfectioneren met het Power over Ethernet-systeem van Philips. Het stelt je in staat om via een mobiele applicatie de temperatuur en hoeveelheid licht naar wens af te stellen.

Mocht je willen werken in The Edge, zorg dan dat je een baan bemachtigd bij Deloitte, AKD, Salesforce, Henkel, Sandvik of Edelman. Dat zijn de huidige huurders van het pand.

Blijf op de hoogte, meld u aan voor de nieuwsbrief