Klantenservice. 033 298 09 26
Op werkdagen bereikbaar van 09:00 - 18:00
Of stuur een e-mail

Nu ook glasvezelkabels testen met de SignalTEK NT

25 september 2015

IDEAL Networks heeft zijn SignalTEK-lijn uitgebreid met de lancering van de SignalTEK NT. De nieuwste Netwerk Transmissie Tester, voor uw netwerk bekabeling en actieve netwerken. Wat hij kan doen? Waar de SignalTEK CT alleen koperkabels test, kan de nieuwe SignalTEK NT zowel koper- als glasvezelkabels testen. Een echte alles-in-één oplossing!

SignalTEK NT

Hoe werkt de SignalTEK NT?

De SignalTEK NT is meer dan alleen een qualifier en kunt u nu gebruiken tijdens werkzaamheden als installeren, onderhoud en zoeken naar storingen om zo de prestaties te testen met Gigabit Ethernet snelheden. Doordat er getest wordt met échte data in plaats van simulatie, kan de testdata vergeleken worden met de foutmarges conform de IEEE802.3ab Gigabit Ethernet standaard. Ook wordt er gebruik gemaakt van Time Domain Reflectometry (TDR) om fouten in de kabel te signaleren. Zo worden de prestaties van het netwerk getest, waarbij u de meest representatieve en betrouwbare resultaten krijgt. 

Klachten voorkomen

De SignalTEK NT is een ideaal hulpmiddel om voorafgaande aan de installatie te controleren of een netwerk daadwerkelijk geschikt is voor bijvoorbeeld de data van IP camera's. Dit kan klachten achteraf voorkomen waarbij de installateur de boosdoener lijkt, terwijl de switch of netwerkbekabeling eigenlijk de oorzaak is. Daarnaast is het testinstrument ook geschikt om glasvezel verbindingen via optionele SFP modules te testen.

PDF & CSV rapporten via Wi-Fi op mobiel

De SignalTEK NT kan rapporten in PDF en CSV aanmaken en is te gebruiken in combinatie met de nieuwe IDEAL AnyWARE app, een applicatie die het meetinstrument door middel van Wi-Fi verbindt met iOS en Android apparaten. Hierbij zorgt IDEAL ervoor dat de privacy van de gebruikers en de meetresultaten gerespecteerd worden, door het niet op te slaan in een Cloud. Zo heeft de gebruiker zelf de keuze of hij de resultaten doorstuurt via email, of zelf opslaat in zijn eigen Cloud data oplossing.

De SignalTEK NT komt ook in handige draagkoffer! Bekijk hem nu in onze webshop.

Al een tester in bezit?

De SignalTEK CT, II en II FO kunt u updaten door een USB Wi-Fi adapter zoals de Edimax EW-7811Un aan te schaffen en de meest recente software te downloaden.

Mocht u na dit artikel nog vragen hebben over de SignalTEK NT, neem dan gerust contact met ons op. Redlink staat voor u klaar!

Blijf op de hoogte, meld u aan voor de nieuwsbrief