Klantenservice. 033 298 09 26
Op werkdagen bereikbaar van 09:00 - 18:00
Of stuur een e-mail

Meer controle over uw Wi-Fi netwerk

21 oktober 2014

De groei van het mobiele dataverkeer gaat behoorlijk hard. In 2018 zullen er bijna 5 miljard mobiele gebruikers zijn, zullen er meer dan 10 miljard mobiele apparaten in gebruik zijn en zal 69% van het wereldwijde mobiele dataverkeer bestaan uit mobiele video. De toename van dit dataverkeer zal een grote impact hebben op uw Wi-Fi netwerk. Gelukkig kan dit probleem eenvoudig worden voorkomen met de Xirrus Application Control.iPhone 6, iOS 8 en iCloud

De toename van smartphones en bijbehorende updates zullen in de toekomst zorgen voor extra belasting van het Wi-Fi netwerk. Neem nu Apple. Sinds vrijdag 19 september zijn de iPhone 6 en 6 Plus verkrijgbaar. Met deze toestellen kan men meer en sneller downloaden en uploaden door snellere Wi-Fi op betere Wi-Fi clients. Dat komt onder andere door de 11ac support, de snellere processor, het grotere schermformaat met hogere resolutie en nieuwe Airplay (de communicatie tussen Apple apparaten). Meer dataverkeer is mogelijk en zal dus ook plaatsvinden.

Xirrus Wi-Fi

 
iOS 8 update en iCloud-opslag 

Wereldwijd zijn er 500 miljoen iPhones verkocht. Nog lang niet al deze toestellen zijn geüpdatete naar het nieuwe iOS 8. Veel mensen wachten namelijk af totdat de update ‘foutvrij’ is. Er zullen dus nog veel updates plaatsvinden. Hoogstwaarschijnlijk ook over uw netwerk. Ook iCloud-opslag is goedkoper geworden. Voor €0,99 per maand heeft u al 20GB opslag met 1TB als maximum voor €19,99 per maand. Met nieuwe diensten als iCloud Drive en iCloud Photo Library zal de gratis 5GB opslagruimte die iedere iCloud-gebruiker krijgt waarschijnlijk niet meer voldoende zijn.

Niet alleen de iPhone, maar ook andere nieuwe smartphones en bijbehorende updates zullen in de toekomst zorgen voor extra belasting van het Wi-Fi netwerk.

 

 

Verwachtingen voor 2018

Volgens de Cisco Visual Networking Index Global Mobile Data Traffic Forecast for 2013 to 2018, zal het wereldwijde mobiele dataverkeer de komende vier jaar met een factor van bijna 11 toenemen tot een omvang van 190 exabyte. Eén exabyte is een eenheid voor informatie- of computeropslag van 1 miljard gigabyte.

 

190 exabyte is het equivalent van :

  • 190 maal het totale internetverkeer – vast en mobiel – dat in het gehele jaar 2000 werd gegenereerd.
  • 42 biljoen afbeeldingen (bijvoorbeeld multimedia message service of Instagram) – 15 afbeeldingen per aardbewoner per jaar.
  • 4 biljoen videoclips (bijvoorbeeld YouTube) – een jaar lang meer dan één dagelijkse videoclip per aardbewoner.

 (Bron: Cisco NL, 2014)

 

Hoe houd ik dan controle over mijn netwerk?

Bent u in het bezit van een Xirrus Wi-Fi oplossing dan kunt u de Xirrus Application Control gebruiken om het gebruik van toepassingen en downloads efficiënt te managen. De voordelen zijn:

  • Verbeterde gebruikservaring door applicatie-prioriteiten
  • Verminderd gevaar door risicovolle apps
  • Gedetailleerd beleid om het draadloos netwerk te finetunen
  • Hoge beschikbaarheid door een verdeelde beleidshandhaving en DPI*
 

Heeft u een Xirrus Wi-Fi netwerk en wilt u daar meer controle over? Probeer dan de gratis 30-dagen testversie. Geen bankrekeningnummer of credit card vereist. Kijk hier voor meer informatie. Heeft u geen Xirrus Wi-Fi netwerk of wilt u uw netwerk uitbreiden? Wij leveren alle Xirrus Wi-Fi oplossingen. Kijk in de webshop voor een overzicht van alle Xirrus producten.

 
Xirrus
Blijf op de hoogte, meld u aan voor de nieuwsbrief