Klantenservice. 033 298 09 26
Op werkdagen bereikbaar van 09:00 - 18:00
Of stuur een e-mail

Wi-Fi gebruik en ervaring van consument

20 augustus 2015

Een onderzoek uitgevoerd door Xirrus brengt ons een aantal interessante cijfers over de ervaring en het gebruik van Wi-Fi door de consument. Tegenwoordig kijken we niet gek op als we horen dat 76% van de mensen zich buitenshuis met een ander Wi-Fi netwerk verbindt.

Ontdek waar deze honderden Amerikanen en Europeanen zich verbinden en wat zij hier precies belangrijk bij vinden. 

Alles voor een betere verbinding

Ook wij bij Redlink gebruiken iedere dag Wi-Fi, bijna overal waar we zijn, en begrijpen het belang van een snelle en stabiele verbinding. Wij zijn hier blijkbaar niet de enige in, zo zegt zo’n 9 van de 10 respondenten dat de Wi-Fi verbinding in hun hotel slecht is en daarvan 66% bereid is om van hotel te switchen voor een betere verbinding! Bij een koffiebar geldt hetzelfde verhaal waar 63% gebruik maakt van de openbare verbinding, en is de grote meerderheid (82%) bereidt om de volgende keer naar een andere koffietent te gaan om snel te kunnen internetten.

Helaas geen 5GHz devices

3 minuten te wachten op een verbinding met Twitter, terwijl je in de terminal van het vliegveld onderweg naar huis bent, is dan ook een duidelijk teken dat er hoogstwaarschijnlijk geen gebruik wordt gemaakt van 5GHz apparaten. Wij staan dan ook niet gek te kijken als u zich aansluit bij de 85% van de respondenten die zich hier ook aan stoort, waarvan de helft gerust van vliegtuigmaatschappij zou wisselen.

Infographic over wat men vindt en doet

Slechte Wi-Fi met mobiele apparaten

Ander onderzoek toont aan dat er sprake is van een behoefte naar een Wi-Fi verbinding die een groot aantal bezoekers kan voorzien. Zo bezit 98% een smartphone, 80% een tablet en gebruikt ook meer dan 1 op de 3 de nieuwste technische snufjes zoals smart watches en fitness armbanden.

Als afsluiter is het ook goed om te weten dat 88% van de respondenten op de verbinding van het werk inlogt, terwijl 84% zegt dat 'slechte Wi-Fi' hen van hun werk houdt.   

Zit u in een herkenbare situatie of wilt u een slechte verbinding juist voorkomen? De producten van Xirrus zijn uitermate geschikt en voldoen aan al uw hoge eigen. Neem gerust een kijkje op onze webshop of neem contact met ons op via info@redlink.nl. Wij vertellen u er graag meer over.

Bron: Xirrus 

Blijf op de hoogte, meld u aan voor de nieuwsbrief