Klantenservice. 033 298 09 26
Op werkdagen bereikbaar van 09:00 - 18:00
Of stuur een e-mail

Datwyler Solution Program trainingsdag 30 mei

4 juni 2018

Op 30 en 31 mei jl. werd bij Redlink de DSP Datwyler Solution Partner certificeertraining gegeven door Dhr.Taling (Datwyler Sales Director Nederland). Acht cursisten uit heel Nederland reisden af naar Bunschoten-Spakenburg om hun kennis bij te spijkeren en een Datwyler certificaat in ontvangst te nemen. Na 2 intensieve dagen liep iedereen tevreden met een certificaat onder de arm naar buiten. In dit verslag een korte samenvatting van wat jij als professional kan verwachten van deze DSP training.

Ontvangst bij Redlink in Bunschoten

Rond half 9 kwamen de eerste cursisten 1 voor 1 binnen. Eén van hen kwam zelfs vanuit de Nederlandse Antillen over. Na ontvangst met koffie en koek werd de training ingeleid door Jeroen de Graaf (Sales Director Redlink). Vervolgens introduceerde hij de Datwyler trainer. Dhr. Taling trapte na een voorstel rondje af met de toekomst van hoogwaardige data en glasvezelkabels en vertelde een inspirerend verhaal over de beursgenoteerde Zwitserse onderneming Datwyler Cables.

Installatierichtlijnen en kabelkeuze

Tijdens de training stonden de richtlijnen rondom data kabels, brandveiligheid en kabelinstallatie centraal en werden de verschillen tussen kabeltypes toegelicht. Installateurs wisten na afloop vooral waarom ze welk kabeltype moeten gebruiken in welke situatie. Cursist: "Veel kennis over verschillende glasvezels had ik vooraf nog niet. Ik werkte vooral met koperkabel. Ik installeerde gewoon het glasvezel wat ik van de baas kreeg. Nu ken ik de verschillen beter en weet ik in welke situatie ik welke type kabel nodig heb. Dat vind ik sterk omdat ik het nu ook aan de klant kan uitleggen. Dat komt altijd professioneler over".

Lunch datwyler cursus redlink datwyler cursus lunch 2

Leerzame sessies

Na een paar gesprekken met de cursisten tijdens de lunches blijkt dat de training leerzaam is en gemoedelijk verloopt. Met een kleine groep als deze geeft het voldoende ruimte voor een open discussies als professionals onder elkaar. dhr. Taling vertelt: Een belangrijk onderdeel tegenwoordig in de training is de CPR "Er heerst na de invoering in 2017 hiervan veel onduidelijkheid over de eisen bij installaties. We hebben immers ook nog het bouwbesluit in Nederland wat daar nauw aan verwant is. Ik leg dan helder uit wat er eigenlijk hard beschreven staat in deze richtlijn. Aan mij de taak om dit op een aansprekende manier over te brengen. Dit is belangrijk voor de brandveiligheid en het duurzaam werken en dus ook voor het Datwyler DSP certificaat".

Certificaat is van belang

Voor de cursisten is het certificaat belangrijk omdat het samenhangt met de 25 jaar installatie garantie van de door hen aangelegde datanetwerken. Een cursist zegt: "Het certificaat is belangrijk omdat steeds meer opdrachtgevers het certificaat eisen omwille van de data snelheid en betrouwbaarheid. Na deze training heb ik deze niet alleen op zak maar snap ik ook welke kabels en componenten ik moet kiezen bij het installeren van een nieuw ICT-netwerk".

Datwyler DSP trainingslijst

Wil je ook een Datwyler Certificaat halen of overweeg je het in de toekomst?

Of stuur een mail naar marketing@redlink.nl

We zetten je op de trainingslijst en nemen terzijner tijd contact met je op voor een mogelijke deelname.

Blijf op de hoogte, meld u aan voor de nieuwsbrief