Klantenservice. 033 298 09 26
Op werkdagen bereikbaar van 09:00 - 18:00
Of stuur een e-mail

De mogelijkheden met een kwalitatieve RJ45 krimptang

18 oktober 2017

Een onmisbare tool voor de professionele installateur is toch wel een RJ45 krimptang. In de datatechniek wordt de krimptang gebruikt voor het “krimpen” van een verbinding. Met andere woorden wordt de RJ45 krimptang gebruikt om een modulaire RJ45 plug (connector) aan UTP-kabel(s) te krimpen. De krimptang wordt in de installatiebranche ook wel “UTP-tang” genoemd.

De krimptang drukt als het ware alle contacten aan de aderparen vast in de RJ45 plug. Het voordeel van de multifunctionele krimptang is dat men verschillende typen connectoren kan bevestigen, denk aan RJ11, RJ12 en de meest voorkomende RJ45 connector. Het aanbod krimptangen op onze webshop bevat enkel kwalitatieve modellen, zoals Dätwyler en Redlink. Voor het totale overzicht krimptangen bij Redlink, Klik hier.

De werking van de RJ45 krimptang

Het is geen hogere wiskunde om te kunnen werken met een krimptang. Het kan natuurlijk nooit kwaad de werking van uw materiaal goed te begrijpen. Dit helpt u als professional verder bij het opleveren van vakwerk. Maak altijd gebruik van het juiste materiaal, het is natuurlijk zonde om uw connector te “verprutsen”. Zorg er dus voor dat u gebruik maakt van een goede U/UTP of F/UTP plug voor massieve of soepele bekabeling. Bespaar zowel tijd als geld door altijd goed uw huiswerk te doen. Op onderstaande afbeelding is een U/UTP (niet afgeschermde) en F/UTP (afgeschermde) plug te zien.  

U/UTP en F/UTP

Over het algemeen beschikken de meeste RJ45 krimptangen over een knip- en stripfunctie. Zo kunt u eerst de kabel inkorten/afknippen om deze vervolgens te strippen. Na het strippen van de kabel kan de RJ11, R12 of RJ45 plug, met behulp van de tang, worden verbonden aan een UTP-kabel.

Wat is het verschil tussen een normale en professionele krimptang?

U weet het. Wij houden van kwaliteit. Vandaar dat wij altijd een professionele RJ45 krimptang aanbevelen. Met een professionele krimptang is het mogelijk modulaire RJ10, RJ11, RJ12 connectoren te krimpen. Zoals eerder gezegd is het van belang dat u altijd moet zorgen voor de juiste U/UTP of F/UTP plug. Bij deze – duurdere – krimptangen wordt de drukkracht gelijk verdeeld voor een betere krimp. Dit zorgt ervoor dat de aderparen goed worden aangedrukt. Waar het bij de normale krimptang in sommige gevallen ongelijk wordt aangedrukt. Op termijn zult u veel meer plezier beleven van de professionele krimptang. Op onderstaande afbeelding ziet u een overzicht van de verschillende pluggen. V.l.n.r. R11, R12, RJ45 (U/UTP) en RJ45 (F/UTP).

RJ11, RJ12 en RJ45

Wilt u meer weten over RJ45 krimptangen of bent u op zoek naar een specifieke krimptang? U kunt ons altijd e-mailen of bellen voor meer informatie. We helpen u graag verder.

ALLE HULPMIDDELEN

Blijf op de hoogte, meld u aan voor de nieuwsbrief