Klantenservice. 033 298 09 26
Op werkdagen bereikbaar van 09:00 - 18:00
Of stuur een e-mail

DoP-verklaring nodig?

12 september 2017

Sinds 1 juli is de nieuwe Construction Products Regulation (CPR, NEN8012) van kracht over heel Europa. Een verandering dat veel stof heeft doen opwaaien voor iedereen die (elke dag) met kabels te maken heeft en de installatiebranche maakt hiermee heel wat veranderingen door.

Vanaf deze periode moeten alle koper- en glasvezelkabels getest zijn op zuurgraad, rookontwikkeling en brandende vallende deeltjes. Het gebruik van “gemakkelijk ontvlambare” bouwproducten wordt – als principekwestie – verboden in alle typen gebouwen. Het brandgedrag van kabels is ingedeeld in verschillende brandklassen (Eca, Dca, Cca en B2ca). Het gevolg van de verordening (CPR, NEN8012) brengt met zich mee dat alle CE-gemarkeerde materialen een prestatieverklaring meegeleverd krijgen door de fabrikant, importeur of distributeur. De prestatieverklaring wordt ook wel DoP-verklaring (Declaration of Performance) genoemd. Wat houdt deze DoP-verklaring ook alweer precies in?

In grote lijnen is in een prestatieverklaring af te lezen hoe een bepaald (bouw)product presteert op:

  • Producteigenschappen (essentiele kenmerken product)
  • Eventuele toepassingen in een bouwwerk

Declaration of Performance downloaden

Binnenkort is het mogelijk deze DoP-verklaringen te downloaden vanaf onze website. Achter de schermen wordt er gewerkt de artikelen aan de (Nederlandstalige) prestatieverklaring te koppelen. Om het u zo makkelijk mogelijk te maken kunt u deze straks downloaden bij het desbetreffende product. Prestatieverklaringen van Dätwyler kunt u momenteel nog hier downloaden. Bent u op zoek naar prestatieverklaringen van Metz-Connect? Deze zijn hier te downloaden. Wanneer de DoP-verklaring te downloaden zijn vanaf onze eigen website, krijgt u zo spoedig mogelijk bericht.

Hier leest u meer over de actuele status van de CPR en NEN8012

Heeft u nog CPR-gerelateerde vragen? Bel ons gerust voor meer informatie op 033 298 09 26 of stuur een e-mail naar sales@redlink.nl

Blijf op de hoogte, meld u aan voor de nieuwsbrief