Klantenservice. 033 298 09 26
Op werkdagen bereikbaar van 08:30 - 17:30
Of stuur een e-mail

Bergman clinics Hilversum

17 april 2019

Bergman Clinics is in 25 jaar tijd uitgegroeid tot het grootste netwerk van focusklinieken voor planbare medische zorg in Nederland. In 2018 kwam daar een operatiecentrum in Hilversum bij. Focus Real Estate transformeerde 7.750 m2 kantoorgebouw naar een hypermoderne kliniek. Daarbij hoorde ook de transformatie van het datanetwerk. Het project werd werd gegund aan hoofdaannemer de Groot Installatietechniek.

DLC-Telematica

DLC-Telematica is een specialistisch bekabelings- en afmontagebedrijf dat telecom- en datanetwerken installeert en certificeert voor grote eindklanten en installatie technische aannemers. DLC opereert veelal in utiliteit zoals kantoorpanden en MKB maar ook bij onderwijsinstellingen, overheidsgebouwen, datacenters. Zo verzorgen ze bijvoorbeeld veel installatiewerk voor KPN-data centrales in heel Nederland. DLC-Telematica en Redlink hebben een aantal gelijkenissen en hanteren dezelfde waarden en normen. Zo staan ze beiden voor kennis van zaken, afspraak is afspraak en kwaliteit tegen een eerlijke prijs. Zodoende kwam de verantwoordelijkheid van het datanetwerk bij DLC te liggen die Redlink inschakelde voor de toelevering van Datwyler materiaal.

B2ca CAT6A netwerk van Datwyler

De transformatie was noodzakelijk om de moderne digitale zorgfuncties stabiel te ondersteunen. Denk aan de data-technische verbindingen van het medisch instrumentarium. Alarmsystemen bij ongecompliceerde operaties, werkplekken, receptie, toegang en vanzelfsprekend het vol geautomatiseerde facilitair beheer voor de gebouwautomatisering. Daarom installeerde DLC-Telematica als onderaannemer een volwaardig B2ca Datwyler CAT6A 10Gig netwerk met Redlink als toeleverancier. Per saldo kreeg Bergman Clinics de IT infrastructuur waarmee de noodzakelijke zorg volgens de Nederlandse kwaliteitseisen kan worden geleverd.

bergman clinics buiten

Twee SER-ruimten

De grootste uitdaging lag in de beperkt beschikbare ruimten van het bestaande gebouw. Vanuit één nieuwe MER-ruimte met 2 patchkasten en twee SER-ruimten met elke één patchkast moesten +- 800 aansluitingen, verdeeld over vijf verdiepingen worden gerealiseerd. Het is daarom geen verrassing dat de kasten tot de nok toe gevuld waren met elk 15 patchpanelen. Goed kabelmanagement van de kabelbundels en slim gebruik van de kabelgoten in de schachten was daarom van groot belang voor de kwaliteit van de installatie. 

Het proces naar 25 jaar systeemgarantie

Na vier maanden hard doorwerken kreeg de installatie het Datwyler installatie certificaat met 25 jaar systeem-garantie en werd het project afgesloten.

Jeffrey de la Combé, Leidinggevend datamonteur, begeleidde het traject en voerde het contact met Redlink;
"Wij zijn blij dat de klus vloeiend is verlopen. Nadien ben ik nog 2 keer langs geweest voor afrondende zaken en tot op de dag van vandaag zijn er geen problemen naar voren gekomen".

Johnny de Jong, Manager ICT Services van Bergman Clinics;
"Redlink is een bedrijf die zonder al te veel poespas de hoogst mogelijke Kwaliteit levert voor een goede prijs. Dat doen ze met een voor deze tijd uniek service gehalte, ze hebben ons al vaak uit de brand geholpen".

Dhr.Bunskoek, de Groot Installatiegroep;
"Wij zijn tevreden over het proces en de oplevering van het Bergman project in Hilversum".

Vraag een gratis offerte aan

Persoonlijke informatie

Bericht

* Verplichte velden

Blijf op de hoogte, meld u aan voor de nieuwsbrief