Klantenservice. 033 298 09 26
Op werkdagen bereikbaar van 09:00 - 18:00
Of stuur een e-mail

Klantcase MIT Installatietechniek - Raadhuis Hilversum

17 mei 2018

Het gerespecteerde installatiebedrijf MIT Installatietechniek realiseert sinds 2004 gebouw gebonden technische installaties voor relaties in de regio Almere en omstreken. Met 25+ medewerkers zorgen ze voor de totale technische keten van ontwerp tot beheer. Hierbinnen vallen werktuigbouwkundige, elektrotechnische en gebouwbeheersysteem installaties. Ze realiseren projecten voor relaties zoals de gemeente Almere, Gooise Meren, Hilversum en Huizen, het AMC en Waternet. Samen met Redlink B.V. hebben ze het ICT-netwerk van het Raadhuis Hilversum vernieuwd.

Datwyler en Gemeentehuis Hilversum (Dudok)

De opdracht voor het Raadhuis Hilversum springt eruit vanwege de bijzondere status van het pand als Rijksmonument. Het is ontworpen door de gevierde architect Willem Marinus Dudok en is opgeleverd in 1931. Het architectonische bouwwerk staat bekend als zijn belangrijkste werk. Daarom trekt het internationale aandacht en heeft het een plek verworven in Madurodam. Daardoor had het data-technische bestek een sterke focus op kwaliteit en Datwyler Cables.

Oude foto van Het raadhuis Hilversum Portret van willem marinus dudok van de Amsterdamse school
Archieffoto van het Raadhuis Hilversum Willem Marinus Dudok (amsterdamseschool.nl)

 

Ringnetwerk en CAT6A

Bij aankomst lag het ICT-netwerk er verouderd bij. Zo was de infrastructuur niet geheel in kaart en was de backbone aan vernieuwing toe. Het oude CAT5e netwerk kreeg een upgrade naar een nieuw CAT6A 10Gig netwerk. Dit om de kantooromgeving futureproof te maken. Er is gekozen voor een ringnetwerk waardoor vanuit de MER (Main Equipment Room) de glasvezelkabels verdeeld zijn over 4 SER (Satellite Equipment Room) locaties. Dat was noodzakelijk om de LAN (Lokal Area Network) bekabeling binnen een bereik van 100 meter te houden. 34 km kabel, 580 aansluitingen later en 8 maanden verder, was de klus geklaard en hebben MIT Installatietechniek en Redlink het project afgerond.

Flexibiliteit in uitvoering

Tijdens de renovatie bleef het Raadhuis Hilversum in functie terwijl de doorvoeringen en sparingen voor de glasvezel backbone gemaakt werden, dit kon veel overlast veroorzaken. Daarom was goed overleg met de gemeente en een slimme projectplanning noodzakelijk voor succes. Door de data monteurs per gebouwsegment te laten werken en hen goed te instrueren, bleef de overlast beperkt en kon het kantoor personeel ongestoord door werken. Dit vergden wel de nodige aandacht van de monteurs maar is door hun professionele aanpak goed geslaagd.

De aanstaande CPR-wetgeving

MIT Installatietechniek is oplossingsgericht en dat merk je goed in de samenwerking. Het proces kreeg namelijk een extra uitdaging vanwege de aanstaande invoering van de CPR-wetgeving. Daardoor liepen de voorraden van niet CPR data-kabels sterk terug in Nederland en waren deze niet volledig meer verkrijgbaar. Deze kon je namelijk na de invoering (1 juli 2017) niet meer kwijt in sommige opdrachten. Zodoende wilden veel fabrikanten en groothandels deze kabels niet heel veel meer op voorraad houden. Dhr. v/d Bogaard, projectleider Meet en regeltechniek, vertelt: “Sommige grote spelers hadden deze kabels gewoon niet meer in huis. Redlink heeft ons prima geholpen bij de aanlevering en zorgde voor snelle afhandeling bij eventuele problemen met kabels”.

Meer informatie over CAT6A en andere klantcases

 

 

Blijf op de hoogte, meld u aan voor de nieuwsbrief