Klantenservice. 033 298 09 26
Op werkdagen bereikbaar van 09:00 - 18:00
Of stuur een e-mail

Kostenbesparing: IDEAL's revolutionaire Permanent Link Adapter

11 juli 2016

IDEAL Networks’ LanTEK 3 is inmiddels alweer een tijdje op de markt. Tijd om één van de belangrijkste en meest kostenbesparende voordelen van ‘de meter der meters’ uit te lichten. Namelijk de extreem duurzame RJ45 permanent Link Adapter. Speciaal geproduceerd voor de LanTEK 3. Hij is kleiner en veerkrachtiger dan ooit, maar biedt tegelijkertijd ook gegarandeerd hoge prestaties en minimale eigendoms- en onderhoudskosten.

Eenvoudig in gebruik, zonder veldkalibratie met nieuwe kabels

De lichtgewicht, compacte en ultraflexibele kabel is in het bijzonder goed te gebruiken in nauwe ruimtes, zonder de Permanent Link Adapter zelf of de outlet in de muur te beschadigen. De kabels zitten vast aan de Permanent Link Adapter, dus er hoeft ook geen veldkalibratie uitgevoerd te worden.

Niet meer afhankelijk van een specifiek merk

De nieuwe serie van IDEAL Networks’ Permanent Link Adapters hebben gecentraliseerde connectoren waardoor ze compatibel zijn met alle Cat6A/Klasse EA kabeloplossingen van ieder merk. Hierdoor zijn merk-specifieke adapters overbodig. U bent dus nergens aan verbonden. Meer vrijheid, minder kosten.

Vervangbare RJ45 neusjes – de grootste kostenbesparing

Toch zit de grootste kostenbesparing in de vervangbare neusjes die IDEAL heeft ontworpen. De tijden dat u bij de LanTEK 2 jaarlijks gemiddeld twee complete koppen (à ruim € 360 bruto per stuk) en vier setjes meetsnoeren (à ruim € 50 bruto per set) vervangen moesten worden, zijn voorbij. In plaats daarvan kunt u bij de LanTEK 3, in geval van slijtage of schade, gewoon de neusjes vervangen (à slechts € 88 bruto per set). Een aanzienlijke tijdsbesparing op de werkplek, omdat deze binnen no-time zijn te vervangen. U kunt dit gewoon zelf doen. Daardoor bent u zeker van winstgevende klussen, terwijl u tegelijkertijd niet meer afhankelijk bent van betaalde reparatie en/of onderhoud door een specialist. Fijne conclusie: meer tijd en geld voor belangrijkere zaken!

Geen fratsen. Gewoon uw eigen samenstelling voor uw persoonlijke eisen.

Kabelinstallateurs staan onder druk, omdat de kosten voor apparatuur zo laag mogelijk gehouden moet worden. Om die reden biedt IDEAL Networks een scala betaalbare, optionele componenten, zoals de nieuwe Permanent Link Adapter, welke kan worden toegevoegd aan de kabelcertificeerders. Installateurs kunnen ‘mixen en matchen’ door enkel de componenten te selecteren die ze nodig hebben. Dat biedt vrijheid, zodat men niet vastzit aan kostbare bundels van onnodige apparatuur.

Mooie aanvullingen op de Permanent Link Adapter, zoals de Channel Adapters, Fibre Adapters en andere accessoires kunnen gewoon worden toegevoegd aan de LanTEK 3. Dit biedt u de mogelijkheid om een op maat gemaakte tester samen te stellen om tegemoet te komen aan uw persoonlijke test-eisen.

Conclusie

De Permanent Link Adapter voor de LanTEK 3 heeft dan wel hogere aanschafwaarde dan de Link Adapter van de LanTEK 2. Maar bij de LanTEK 2 liggen de jaarlijkse kosten aanzienlijk hoger, waardoor u uiteindelijk veel duurder uit bent. Bekijk ook de eerste tabel hieronder. 

 Link Adapter + meetsnoeren (LanTEK 2)Permanent Link Adapter + RJ45 neusjes (LanTEK 3)
Aanschafkosten € 920 € 1840
Jaarlijkse kosten € 920 € 88

Tabel 1: Aanschafkosten en Jaarlijkse kosten van Link Adapter (LanTEK 2) en Permanent Link Adapter (LanTEK 3). De kosten zijn gebaseerd op gemiddeld gebruik van de apparatuur.

In de tabel hieronder hebben we de aanschafkosten en jaarlijkse kosten bij elkaar opgeteld. En zoals u kunt zien, heeft u na twee jaar al bijna quitte gespeeld.

 Link AdapterPermanent Link Adapter
1 jaar € 920 € 1840
2 jaar € 1840 € 1928
3 jaar € 2760 € 2016
4 jaar € 3680 € 2104
5 jaar € 4600 € 2192

Tabel 2: Verschil tussen totale uitgaven aan Link Adapter (LanTEK 2) en Permanent Link Adapter (LanTEK 3). De kosten zijn gebaseerd op de eerste tabel.

En als we verder kijken, zien we dat u na 3 jaar ongeveer al €750 bruto bespaart. Dat betekent dat u na 5 jaar al bijna € 2500 goedkoper uit bent dan u zou zijn met de LanTEK 2! 

Over besparingen gesproken. De Permanent Link Adapter is op alle vlakken een uitstekende keuze.

 

Wilt u meer weten over de LanTEK 3? Lees dan dit artikel. Bent u benieuwd welke vorm van testen voor u het meest geschikt is? Lees dan het artikel: Permanent Link of Channel Test?

U kunt ook contact met ons opnemen. Wij geven u graag persoonlijk meer informatie, of zelf een demonstratie.

Blijf op de hoogte, meld u aan voor de nieuwsbrief