Klantenservice. 033 298 09 26
Op werkdagen bereikbaar van 09:00 - 18:00
Of stuur een e-mail

E-DAT Module in een nieuw jasje

21 december 2015

METZ CONNECT E-DAT Module KeystoneNa de lancering van de E-DAT module van METZ CONNECT in 2003, werd het bedrijf een wereldwijd succesverhaal. Vorig jaar (2014) werd zelfs de 25 miljoenste E-DAT module geïnstalleerd. Het was de eerste volledig shielded, op module gebaseerd connector systeem gemaakt van zinc die cast voor gestructureerde bekabeling.

Deze innovatie heeft tot op de dag van vandaag impact op de markt van gestructureerde bekabeling. Daarom komt METZ CONNECT met iets nieuws!

Dankzij dit succes en de constante vraag van gebruikers, heeft METZ CONNECT een Keystone variant ontwikkelt. De E-DAT module Keystone heeft namelijk de nodige reserves voor data-overdracht met 10 Gigabit Ethernet snelheden (IEEE 802.3an). Daarbij is het ook geschikt voor remote powering (PoE, PoE plus en UPoE) en HDBaseT.

Het snelle inbrengen van de aderparen in de E-DAT module 'stuffer cap' wordt gewaarborgd. Zoals gebruikelijk. De montage word gemakkelijk en snel handmatig gedaan, waarbij u geen special gereedschap nodig hebt of lompe kracht hoeft te gebruiken. Wanneer de module gesloten is, is er een veilig en duurzaam ID contactsysteem van kracht. Praktischer kan haast niet!

Ook is de Keystone voorzien van 360 graden aarding, waarbij deze gescheiden is van trekontlasting. Patchkabels en installatiekabels met draadformaten AWG 26/7 tot AWG 22/7 (gevlochten draad) en AWG 26/1 tot AWG 22/1 (massieve draad) kunnen hiermee verbonden worden. De hoge performance door het werken met Cat 6A, klasse EA standaard volgens ISO/IEC 11801 Ed.2.2:2011-06, maakt het werken met applicaties tot een bandbreedte van 500 MHz mogelijk.

Tenslotte wordt de behuizing van de E-DAT module keystone gemaakt van verfijnd zinc die cast, om zo de benodigde stabiliteit voor het gebruik in verschillende applicaties zoals , kabelgoten, vloereenheden, patchpanelen en wall outlets of rail outlets te waarborgen. 

Tal van voordelen dus, ook voor uw project! Schroom niet om (vrijblijvend) informatie op te doen. Wij helpen u graag!

Blijf op de hoogte, meld u aan voor de nieuwsbrief