Klantenservice. 033 298 09 26
Op werkdagen bereikbaar van 09:00 - 18:00
Of stuur een e-mail

OM5, de toekomst van multimode glasvezel

15 juni 2017

Het aansluiten van een uitgebreid OM5 glasvezelnetwerk klinkt als toekomstmuziek. Echter is niets minder waar. Sinds een tijdje is het mogelijk een OM5 netwerk aan te leggen. Na enige discussie is besloten WBMMF (Wideband MultiMode Fiber) officieel de benaming OM5 te geven.

Nóg betere kwaliteit en snelheid met OM5

Het vezeltype OM5 is voornamelijk bedoeld voor datacenters. De extreem hoge snelheden over, in verhouding, kortere afstanden maken het mogelijk een installatie van uitstekende kwaliteit te installeren. Met OM5 is het mogelijk om extreem hoge snelheden tot 100 Gbit/s datatransmissie te behalen bij een maximale afstand van 150 meter. Bij een afstand van 440 meter is het mogelijk om alsnog 40 Gbit/s datatransmissie te behalen. Om de overstap makkelijker te maken is “nieuwkomer” OM5 backwards nog steeds compatibel met zowel OM2, OM3 als OM4

Wat zijn de voordelen van OM5?

  • Uitstekende prestaties en kwaliteit van de connectiviteit voor uw datacenter;
  • Hoger bereik en transmissiesnelheid door middel van SWDM technologie;
  • Overdrachtssnelheden tot 100 Gbit/s met sléchts 2 vezels (i.p.v. 8 vezels);
  • Transmissiebereik tot max. 440 meter voor 40 Gbit/s-toepassingen en 150 meter voor 100 Gbit/s-toepassingen;
  • Backwards comptabiliteit voor multimode (OM2), OM3 en OM4;
  • Bezuiniging installatiekosten en minder schijfruimte, door benodigdheid minder vezels.

WBMMF en SWDM

Momenteel ligt de standaard bij glasvezel type OM2, OM3 en OM4 (50 µm). Deze zijn geschikt voor datatransmissie met een golflengte van 850 nm. Het nieuwe optische bekabeling type OM5 onderscheid zich gelijk, voornamelijk omdat het beschikt over een “wideband” multimode vezel. Hierdoor is een hoger bereik te behalen en de transmissiesnelheid sterk verbeterd, mede door de SWDM technologie (Short Wave Division Multiplexing). Dit zorgt voor een verbetering van de connectiviteit in uw datacenter. Met het nieuwe glasvezeltype is het nu ook mogelijk om over multimode vezel gebruik te maken van Wavelength Multiplexing. Dit betekent dat er meerdere kleuren licht over één vezel verstuurd kan worden, met golflengtes variërend tussen 850 en 953 nm. Via singlemode vezels is dit al langer mogelijk, echter heeft multimode de voorkeur bij bestaande (of uitbreiding van) netwerkverbindingen of nieuwe datacenters aangezien hier de kosten voor actieve componenten nou eenmaal lager liggen.

Wavelength

Volg de ontwikkelingen

We zullen u op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen rond glasvezeltype OM5. Momenteel zijn de producten nog niet op voorraad, maar wanneer er meer informatie beschikbaar komt vanuit de fabrikant zullen we dit met u communiceren. Heeft u vragen? Of wilt u iets anders weten? Bel ons gerust op +31 33 298 09 26 of stuur een e-mail naar sales@redlink.nl.

Blijf op de hoogte, meld u aan voor de nieuwsbrief