Klantenservice. 033 298 09 26
Op werkdagen bereikbaar van 09:00 - 18:00
Of stuur een e-mail

Eerste hulp bij Brandveiligheid: nieuw Handboek Functiebehoud

18 juli 2016

Het is geen discussie dat een hoge brandveiligheid één van de belangrijkste vereisten van een gebouw is. Wijzelf hebben brandveiligheid dan ook hoog in het vaandel staan. We zijn daarom blij om te zien dat steeds meer bedrijven die gedachte delen. Ook de nieuwe Europese wetgeving ‘Construction Products Regulation (CPR)’, die zorgt voor eenduidigheid over de classificatie van het bedrag van kabels, ontvangen wij met open armen. Maar dat maakte de keuze voor kabels en systemen er niet makkelijker op. Gelukkig is Datwyler er om u te helpen.

Nieuwste versie Functiebehoud Handboek in het Nederlands

Het kan lastig zijn om met al die (nieuwe) regels en normen het overzicht te houden en tegelijkertijd ook de juiste keuzes te blijven maken voor wat betreft uw kabelinstallatie. Daarom is de nieuwste versie van het bekende Functiebehoud Handboek van Datwyler nu ook in het Nederlands vertaald.

Van algemene kennis tot zeer detailleerde info

Deze uitgave is geheel geactualiseerd en is nu uitgebreider dan ooit. Het boek is flink verreikt met illustraties om de informatie zo veel mogelijk tot de verbeelding te laten spreken. Adviseurs, installateurs, bestekschrijvers en architecten gebruiken dit handboek als een bundel van collectieve kennis, waarin ook informatie over installatietechnieken tot diep in detail wordt beschreven. Daarnaast staan er ook praktische montagehandleidingen in voor standaard kabelinstallaties met functiebehoud E30 tot en met E90.

Kabels en systemen die de klassieke standaarden ruim overtreffen

Tot slot vindt u in het handboek ook de standaard optionele installatietechnieken van Datwyler’s veiligheidskabels- en systemen. En die verdienen wat speciale aandacht. Ze overtreffen namelijk in zeer hoge mate de klassieke standaard installatietechnieken en dat is terug te zien aan de beproevingscertificaten (ABP’s). De kabels en systemen zijn namelijk allemaal volgens DIN 4102-12 getest en goedgekeurd.

Precies de informatie die u nodig heeft om uw keuzes omtrent brandveiligheid te maken.

Het handboek is hier te downloaden.

Mocht u geïnteresseerd zijn in meer informatie, handleidingen of andere tools, neem dan een kijkje op onze support/downloads pagina.

Blijf op de hoogte, meld u aan voor de nieuwsbrief