Close menu Menu

Vernieuwing binnen het glasvezel-portfolio Datwyler.

Vernieuwing binnen het glasvezel-portfolio Datwyler.

Vernieuwing binnen het glasvezel-portfolio Datwyler. Als onderdeel van het optimalisatieprogramma van het Datwyler glasvezel portfolio zullen de glasvezels OM1 en OM2 - kabels en verbindingsmateriaal - in de loop van het jaar 2020 worden uitgefaseerd en de productie stopgezet.

Gelijktijdig met de productiestop van de verouderde vezeltypes OM1 en OM2 breidt Datwyler haar glasvezelaanbod uit met producten die gebruik maken van OM3-, OM4- en OM5-vezels. Hierdoor verschuift het aanbod aan multimode-vezels van OM1 t/m OM4 naar OM3 t/m OM5.

Het OM5-Multimode-portfolio van Datwyler is gericht op de ondersteuning van transmissiesystemen met één of meerdere golflengten, met een bereik van 850 tot 950 nanometer. De OM5-vezels zijn onder andere geschikt voor alle toepassingen die gebruikmaken van Shortwave Wavelength Division Multiplexing (SWDM). De OM5-productlijn is ook te gebruiken op de OM3- en OM4-vezels en -toepassingen. De kern diameter is namelijk bij alle drie gelijk 50/125 um.

Universeel en outdoor OM1 12-voudige kabel is bij Redlink nog uit voorraad verkrijgbaar zolang de voorraad strekt! Grote projecten kunnen nog in overleg worden geproduceerd.