Klantenservice. 033 298 09 26
Op werkdagen bereikbaar van 09:00 - 18:00
Of stuur een e-mail

NIEUW: Datwyler offshore kabel

28 maart 2015

Datwyler heeft het commerciële succes op de internationale markt niet alleen te danken aan de topkwaliteit en scherpe prijzen van zijn producten. Het vermogen om alle technische ontwikkelingen bij te houden en deze altijd één stap voor te blijven is ook een zeer belangrijke factor van dat succes. Dit is dan ook nodig om nauwkeurig te kunnen luisteren naar alle vraag van de markt, klanten en partners.

 

De koperen uitkomst van Datwyler

Een goed voorbeeld is de nieuwe koperen datakabel die Datwyler kortgeleden heeft ontwikkeld voor de olie- en gasindustrie. Dit is een flexibele kabel met oliebestendige mantel die hoge prestaties levert en die kan worden gebruikt in de open zee en op zowel olie- en gasplatformen als op schepen. Deze nieuwe ontwikkeling is geïnspireerd op de vraag van een leverancier uit Singapore die zich specialiseert in de olie- en gasindustrie.Offshore aanpassing

Alhoewel Datwyler zich al enige jaren bezighoudt met levering van koperen datakabels met PUR-mantel (polyurethane) die al grotendeels oliebestendig was en geschikt voor zware industriële omgevingen, voldeed deze kabel nog niet aan de specifieke eisen die vereist zijn in offshore toepassingen.

 

Uitstekende eigenschappen

Om met toenemende hoeveelheden data om te kunnen gaan, heeft Datwyler in 2014 een flexibele S/FTP kabel ontwikkeld die volledig aan alle eisen voldoet. Deze kan, net als een categorie 7 kabel, signaalfrequenties tot maximaal 600 megahertz bereiken. De kabel maakt het dus mogelijk om met toenemende hoeveelheden data in de offshore-industrie om te gaan. Ook zijn de uitstekende elektrische eigenschappen indrukwekkend met betrekking tot bijvoorbeeld overspraak en ruis.

De externe mantel is gemaakt van een thermoplasticen, olie- en slijtagebestendige samenstelling die ook halogeenvrij, vlamvertragend en een lage rookafgifte genereert om mensen en apparatuur te beschermen in geval van brand. Deze industriële flex-kabel garandeert een kleine buigradius en is speciaal ontworpen om een groot aantal buigingen te kunnen doorstaan. 

Alle belangrijke certificaten

De kabel is gecertificeerd door DNV, zoals vereist is in deze industrie. Datwyler levert deze ook met een DELTA certificaat voor gestructureerde gebouwbekabeling. De leverancier in Singapore is enthousiast over de nieuwe ontwikkeling. Hij heeft nu al een bestelling van 500 kilometer van deze kabel geplaatst die binnenkort word uitgeleverd.  


De uitrol van deze kabel op andere markten staat gepland in de loop van het jaar. Hier vindt u de datasheet van het betreffende artikel en u kunt het product ook alvast in onze webshop bekijken. Voor meer informatie en de prijs kunt u altijd bellen of mailen met een van onze specialisten.

Blijf op de hoogte, meld u aan voor de nieuwsbrief