Klantenservice. 033 298 09 26
Op werkdagen bereikbaar van 09:00 - 18:00
Of stuur een e-mail

Waarom is de prefab glasvezelkabel de ideale oplossing?

16 februari 2017

Tijd om eens in te gaan op de prefab glasvezelkabel. Het gebruik van de prefab kabel bespaart de professionele installateur niet alleen tijd, maar ook geld door de hoogwaardige afwerking en de tijdwinst (plug and play). De prefab glasvezelkabel is gemaakt door échte specialisten onder fabrieksomstandigheden, die ervoor zorgen dat het alle testrapporten feilloos kan doorstaan. Dit resulteert in een snelle, maar ook zeer nauwkeurige montage. Lees verder om erachter te komen waarom de prefab glasvezelkabel de ideale oplossing is voor u.

Hoge kwaliteit en tijdsbesparing

Allereerst dit, de glasvezelkabel is een datakabel die zichzelf kenmerkt doordat het aan beide zijden volledig afgewerkt is. De prefab kabel is voorzien van een blindsok en/of zogenoemde trekslangen, oftewel zeer flexibele beschermbuizen waar de gemonteerde connectoren veilig opgeborgen zitten. Dit maakt afmonteren door de monteur overbodig en de glasvezel kabels zijn eenvoudig en snel (plug and play) te installeren op de desbetreffende patchkast. Tijd is geld, toch?

Prefab Glasvezelkabel met trekslang
Figuur 1.) Glasvezelkabel zonder trekslang
Prefab Glasvezelkabel zonder trekslang
Figuur 2.) Glasvezelkabel met trekslang

De glasvezelkabel, wat zijn de kenmerken?

De prefab glasvezelkabel is te verkrijgen in multimode (OM1, OM2, OM3 en OM4) en singlemode (OS2). De multimode fiber wordt veelal toegepast in LAN-omgevingen en de singlemode fiber over lange afstanden in het WAN-bereik, uitzonderingen daargelaten. Hiernaast is het zaak om te weten welke connector u nodig heeft, wat kan variëren van LC, SC, ST tot E2000, etc. Het toepassen van lascasettes en pigtails is overbodig geworden met de prefab glasvezelkabel en zorgt ervoor dat u effectief te werk kan gaan. Het aantal vezels van de op maat gemaakte glasvezelkabel varieert van 2 tot 48 vezels. Naast het feit dat er weinig specifieke kennis voor nodig is, creëert de installateur veel tijdwinst. Al met al, een prima alternatief voor de professional tijdens het monteren van een glasvezelverbinding op locatie.

Prefab GlasvezelkabelDe universele kabels zijn ontworpen voor binnen- en buitengebruik. De tubes (buisjes) in de prefab glasvezelkabel zijn gevuld met gel. Verder zijn de kabels UV-bestendig, metaalvrij, waterdicht, hallogeen-vrij en vlam vertragend. 

Waar toe te passen?

  • Kantoren
  • Buitenbekabeling
  • Datacenters
  • Industriële gebieden

Verwarring

De professionele installateur heeft vaak te maken met een grote prijsverschillen. Zo ontstaat er wel eens verwarring over de daadwerkelijke prefab glasvezelkabel en de glasvezelkabel in sok of folie. We krijgen wel eens de vraag waarom die prefab glasvezelkabel ergens anders “zo goedkoop” is. Laten we dit eens en voor altijd uit de wereld helpen. In de meeste gevallen gaat het dan namelijk niet om een professioneel gefabriceerde prefab glasvezelkabel.

 De afwerking van de professionele prefab glasvezelkabel is natuurlijk niet te vergelijken met een glasvezelkabel voorzien van een (bescherm)sok, wat in veel gevallen gewoon een lange patchkabel blijkt te zijn. Waar de bescherming van de prefab kabel wel tegen een stootje kan, is dat bij een patchkabel voorzien van een sok anders en is snel beschadigd.Het is niet aan te raden om dit soort lange patchkabels voorzien van een trek-sok door een kabelgoot of leiding te trekken, waar dit in vergelijking met de prefab glasvezelkabel geen probleem zal zijn. (Kabels “leg” je en “trek” je natuurlijk nooit!) 

Glasvezelkabel met beschermsokGlasvezelkabel met beschermsok


De prefab glasvezelkabel wordt gefabriceerd met een speciaal ontworpen kunststof of aluminium verloop die als het 
ware vast gegoten zit aan de kabel. Met een speciaal vergrendel systeem is de beschermslang te verwijderen, maar deze kan bij een eventuele verplaatsing van de kabel ook weer teruggeplaatst worden om de vezels weer te beschermen. Aangezien de professionele installateur altijd toekomstgericht denkt, is het verstandig te kiezen voor deze professionele prefab glasvezelkabel.

Wilt u een hoogwaardige prefab glasvezelkabel kopen? Kabels van Datwyler en Metz-Connect bieden naast goede kwaliteit een uitstekende garantie. Lees meer over de 25 jaar garantie die Datwyler u te bieden heeft. De prefab glasvezel kabel wordt op aanvraag gemaakt. Bel of mail voor meer informatie. 

Mocht u tegen een probleem aanlopen, of wilt u gewoonweg meer informatie over het aansluiten van een glasvezelnetwerk? Twijfel dan niet, we staan u graag te woord. U kunt altijd e-mailen of bellen met (+31) 33 298 09 26

Bent u overtuigd? 

SELECTIEHULP PREFAB GLASVEZELKABEL

Blijf op de hoogte, meld u aan voor de nieuwsbrief