Klantenservice. 033 298 09 26
Op werkdagen bereikbaar van 09:00 - 18:00
Of stuur een e-mail

Singlemode kabels Datwyler met verbeterde vezels

2 oktober 2015

De toonaangevende voordelen:

  • Kleinere buigradius
  • Verbeterde dempingkenmerken 
  • Hogere overdracht kwaliteit. 


Dát is waar u van profiteert als onze klant, met de overstap van Datwyler naar twee nieuwe singlemode vezels - ITU-T G.657.A2 en G.652.D (BLO).

FO Indoor kabels

Tot nu toe werd de voor buiging geoptimaliseerde, singlemode vezel ITU-T G.657.A1 toegepast. In de toekomst biedt Datwyler als standaard de voor buiging geoptimaliseerde vezel G.652.D (BLO) - of de voor buiging geoptimaliseerde vezel ITU-T G.657.A2. Laatstgenoemde is een in FTTx-netten en datacenters beproefde vezele, waarbij deze gebruikers meer zekerheid in werking biedt door de kleinere buigradius bij 10 tot 7,5 mm.

FO Universele- en FO Outdoor kabels

Ook deze kabels worden niet meer aangeboden met de ITU-T G.657.A1 vezels. Vanaf heden zijn deze direct - naast de ITU-T G.652.D - te verkrijgen met de vezel G.652.D (BLO). BLO staat voor "Bend Losses Optimized".
 
Zo zijn er de wezenlijke voordelen ten opzichte van de "oude" vezels, de verhoudingsgewijze grote diameter van het modusveld van de G.652.D en de geringe buigverliezen G.657.A1.

Daarnaast overtuigt de nieuwe vezel óók door de verbeterde dempingeigenschappen, b.v. ≤0,21 dB/km @ 1550 nm (geïnstalleerd).

Waar profiteert u van?

In de praktijk bij ontwerpers en netwerkbeheerders van LAN's, FTTx- en stadsnetten en tenslotte datacenters wordt er geprofiteerd van het gebruik van kabels met de nieuwe vezel G.652.D (BLO). Dit gebeurt in zo'n mate dat zij geen extra dempingverliezen meer hoeven in te plannen, die tot nu toe altijd ontstonden vanwege de verbinding van het modusveld met vezels van verschillende diameters.
 
Voor hen, maar ook voor de installerende bedrijven, biedt deze vezel weer een hogere zekerheidsreserve.
Blijf op de hoogte, meld u aan voor de nieuwsbrief