Klantenservice. 033 298 09 26
Op werkdagen bereikbaar van 09:00 - 18:00
Of stuur een e-mail

Tijdelijke verbinding over lange afstand tijdens een evenement

22 juli 2016

Beeld: Michiel Ton @ MichielTon.com

Evenementen zijn real-time, dus alles moet de eerste keer goed gaan. Een tijdelijke, maar stabiele netwerkverbinding is daarbij essentieel. En vaak moet zo’n verbinding een afstand van meer dan 90 meter overbruggen. Op een koperen verbinding kun je dan niet rekenen, maar gelukkig biedt een glasvezelverbinding in dat geval een prima uitkomst.

Voorkom een doemscenario. Ga voor degelijkheid

Stel je voor: het is een heerlijke zonnige zaterdagmiddag. Je bent met je vrienden op stap op een festival. Je staat bij je favoriete artiest te kijken en één van je kameraden komt net met een treetje bier aanlopen. Je dag kan niet meer stuk. Tenminste, dat denk je. Want precies op dat moment valt de muziek uit en het feest ligt compleet stil. Een absoluut doemscenario. Dit wil natuurlijk niemand. Gelukkig zijn dit soort scenario’s eenvoudig te voorkomen. Namelijk met een degelijke verbinding.

Een glasvezelkabel waar een tank nog overheen kan rijden

Op een festivalterrein heb je vaak te maken met een ruwe omgeving. Om een betrouwbare communicatielijn aan te leggen heb je dus een kabel nodig die tegen een stootje kan. Speciaal voor dat soort omgevingen is er nu een robuuste, hufter-proof glasvezel kabel. Uitgevoerd met het nieuwste type vezel, OM4, is het mogelijk om een constante verbinding van 10G te behalen over 280 meter (afstanden ook tot 1 km mogelijk). We noemen dit een ‘Tactical FO kabel Prefab op haspel’. Tactical klinkt als een of andere oorlogsterm – en dat klopt, want zelfs een tank kan over deze kabel heen rijden.

De kabel is tactisch in het veld toe te passen. In het bijzonder voor de tijdelijke, flexibele communicatielijnen en mobiele toepassingen. Ideaal voor snelle implementatie in moeilijke omgevingen, zowel binnen als buiten. Ook te plaatsen in voertuigen of schuilplaatsen.

Specificaties

Uitvoering: U-V(ZN)11Y 4G50/125 µm (OM4)
Mantelkleur: Zwart
Lengte: 250 meter (500 meter of 1 km is ook mogelijk)
Connector kant A: 4x LC/PC: 4-voudige kabelverdeler en beschermings- en legbuis. 
Connector kant B: 4x LC/PC: 4-voudige kabelverdeler en beschermings- en legbuis. 
Prijs: op aanvraag

De uitvoering kan ook naar wens worden aangepast. 

Is dit wat voor u? Of heeft u gewoon een vraag? Bel ons dan gerust op +31 33 298 09 26 of stuur gewoon een mailtje naar info@redlink.nl

Glasvezelkabel op haspel vooraanzicht

Glasvezelkabel op haspel bovenaanzicht

Blijf op de hoogte, meld u aan voor de nieuwsbrief