Klantenservice. 033 298 09 26
Op werkdagen bereikbaar van 09:00 - 18:00
Of stuur een e-mail

Waarom de SignalTEK NT netwerktester steeds populairder wordt

21 november 2016

Steeds meer netwerk-technici ervaren de gemakken van de SignalTEK NT en vinden dat hij beter aan hun netwerk-test-wensen voldoet dan andere apparaten op de markt. Heeft u het nieuws rondom de lancering van IDEAL’s netwerk-transmissietester gemist? Dan geen zorgen! Wij vertellen wat u moet weten over het apparaat dat steeds meer bewijst één van de beste netwerktesters van dit moment te zijn.

SignalTEK NT Bespaard Keiharde Euro’s

Door gebruik te maken van een combinatie tussen de LanTEK 3 kabel certificeermeters en de SignalTEK NT Gigabit transmissietesters kunnen bedrijven tot wel 68% besparen op hun kosten voor meetapparatuur. Zodra het bestek voorschrijft dat een netwerk gecertificeerd opgeleverd moet worden met fabrieksgarantie, dan dient u gebruik te maken van een LanTEK 3 certificeermeter. Voor alle andere installaties zal een compactere SignalTEK NT voldoen om de prestaties van koper en glasvezelkabels te meten.

Technologiebedrijf, Staley Technologies, kwam tot de conclusie dat de SignalTEK NT 68% van hun kosten bespaarde en tegelijkertijd hun prestatieniveau een flinke boost gaf. Hun technici ervaren steeds vaker dat één apparaat, zoals de SignalTEK NT, het proces van het meten van netwerkkabels kon versnellen, maar daarmee dus ook geld konden besparen op lange termijn. Juist doordat ze minder tijd kwijt waren aan het testen dan voorheen.

Aanzienlijke Reductie van de Uitvaltijd (downtime)

De SignalTEK NT maakt ook gebruik van Time Domain Reflectometry (TDR) om veel voorkomende kabelfouten, zoals open contacten en kortsluiting op te sporen, zodat technici deze fouten snel zelf op kunnen lossen en daarmee de uitvaltijd zo kort mogelijk houden.

Simulatie van Echt Dataverkeer

Het unieke aan de SignalTEK NT is dat het apparaat bij een meting échte Ethernet datapakketjes verstuurt om realistisch netwerkverkeer na te bootsen. De resultaten worden dan vergeleken met de IEEE802.3ab Gigabit Ethernet standaard om aan te duiden of de verbinding is geslaagd of heeft gefaald. Veel van de andere kabel netwerktesters maken geen gebruik van deze geavanceerde functionaliteit en zijn daardoor niet in staat om aan te tonen of de kabel in kwestie ook daadwerkelijk zal werken in de uiteindelijke toepassing. 

Eenvoudig te Gebruiken (door één persoon)

De SignalTEK NT is erg eenvoudig te gebruiken, aangezien er geen kalibratie nodig is om de meter in te stellen. Er is maar één persoon nodig om het apparaat te gebruiken, dus dat betekent dat de rest van uw team zich bezig kan houden met het andere werk. De handsets van de SingalTEK NT zijn ontworpen om automatisch een paar te vormen, waardoor ze altijd gereed zijn om overal te testen – of u nu werkt met enkel geïnstalleerde datakabels of een actief netwerk. Nadat de handsets aan elkaar ‘gepaard’ zijn, kunnen testen vanaf elke handset gedraaid worden, waardoor er dus maar één persoon nodig is.

Deel Netwerk Testrapporten Direct en Overal met Iedereen

De gratis IDEAL AnyWARE applicatie voor de SignalTEK NT maakt het mogelijk om testrapporten in PDF-formaat om te zetten en direct naar iemand te versturen, ongeacht locatie. Dit stelt uw klanten en collega’s in staat om de testrapporten eenvoudig te delen, waardoor een klus sneller geklaard en de rekening dus ook eerder betaald wordt. Lees hier hoe eenvoudig het is om deze resultaten te delen met de AnyWARE app. 

Benieuwd wat het kost om deze Gigabit Transmissietester aan te schaffen? Bekijk het product dan in de webshop. Heeft u nog geen account? Dan kunt u er hier één aanvragen. 

Lees ook: 6 redenen om een Netwerk- of Kabeltester van IDEAL in gebruik te nemen

Blijf op de hoogte, meld u aan voor de nieuwsbrief