Klantenservice. 033 298 09 26
Op werkdagen bereikbaar van 08:30 - 17:30
Of stuur een e-mail

Dätwyler - Betaalbare Kabelsystemen & Connectoren

Hoofddistributeur Datwyler Nederland

Datwyler biedt hypermoderne, vooraf geconfectioneerde kabels en kabelsystemen voor onder andere stabiele bedrijfsnetwerken en datacentra die hoge snelheid en hoge densiteit leveren. Ze richten zich op de specifieke behoeften van klanten. Dat maakt het Datwyler mogelijk om met haar materialen de hoogste kwaliteitsstandaarden te overschrijden en gebruikers te verzekeren van ultrasnelle datatransmissie.

Net als wij vinden zij ook dat succes op lange duur alleen kan worden bereikt met hoogwaardige producten en materialen. Maar dat is niet de enige reden dat wij hoofddistributeur van Datwyler Nederland zijn. Hun visie en kernwaarden hebben veel raakvlakken met de onze.

Visie en kernwaarden als bedrijfHet zijn leiders, geen managers. Ze zijn competitief en houden ervan om te winnen. Dat is hun motivatie om de kwaliteit te leveren die klanten willen. Zij zien klanten dan ook als het centrum van hun innovatie en proberen altijd de verwachtingen te overtreffen.

Ze verbeteren hun processen, producten en diensten, uiteraard ook zonder dat de klant daarom vraagt. Ze houden zich aan hun beloftes, iets dat wij ook zeer hoog in het vaandel hebben. En zij gebruiken zo veel mogelijk natuurlijke en duurzame producten. Eén van de punten waarom Datwyler bij ons merk nummer 1 is.

Ze hebben respect voor anderen. Integriteit is typerend voor de cultuur bij Datwyler. Ze trekken de beste talenten aan en helpen hun werknemers om zich te ontwikkelen. Ze willen zich continu verbeteren en staat daarom ook open voor opbouwende kritiek.

Het Zwitserse Datwyler is de leidende internationale leverancier van hoogwaardige producten, systeemoplossingen & services voor ICT-netwerken. 

Zij hebben:

  • 100 jaar ervaring in kabel productie
  • 20 jaar ervaring met machinebouw en ontwikkeling van geïntegreerde kabel oplossingen
  • Een eigen kabelfabriek

 

 

Datwyler Kabels

Kwaliteit gold altijd al als de basis van de producten van Datwyler. In 1926 heeft Datwyler de eerste telefoonkabels geproduceerd en is toen overgaan op de productie van hoge voltage kabels, televisiekabels en brandveiligheidskabels. Tegenwoordig zijn de netwerkkabels, ookwel datakabels genoemd, de visitekaartjes van het merk. Betrouwbare en eenvoudig te gebruiken kabels sieren het productengamma van Datwyler. Maar zonder componenten, zoals connectoren, panelen en rangeerplaten legt u natuurlijk geen compleet netwerk aan. En dat is nou juist wel waar Datwyler zo sterk in is. Door de netwerkkabels te combineren met hoogwaardige componenten bent u in staat om een eersteklas netwerk aan te leggen. 

25 jaar systemgarantie

Het moge duidelijk zijn. Datwyler gaat en staat voor kwaliteit. Om zekerheid en betrouwbaarheid te kunnen beloven aan de installateur en de eind-gebruiker. Die kwaliteit maken ze zo hard als steen door een fabrieksgarantie van 25 jaar (!) af te geven. Uniek in deze branche. Is uw netwerk volledig met Datwyler kabels en componenten ingericht? Dan bent u voor 25 hele jaren verzekerd van een werkend netwerk. Gaat er iets stuk of is er iets niet helemaal in de haak? Dan neemt Datwyler de verantwoordelijkheid op zich en fixt het zonder ook maar enige slag of stoot.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor u? Check dan de documenten op onze downloadpagina voor 25 jaar systeemgarantie.

Overzicht van de Datwyler producten en materialen

ICT Netwerken met koper en glasvezel kabels

Voor innovatieve en duurzame ICT-netwerken met koper en glasvezel kabels is Datwyler het aangewezen merk. Van bekabeling van kleine netwerken en datacentra met groot verkeerd tot en met de uitgebreide netwerken voor grote operatoren en Fibre to the Home netwerken. Datwyler zet een standaard als het gaat om kwaliteit, prestatie met uitstekende producten en materialen en de innovatieve oplossingen voor kabelsystemen.

Kabelsystemen voor Datacentra 

De samenstelling van de hoogwaardige kabelsystemen voor datacenters is altijd gebaseerd op de behoeften van de klant. Neem bijvoorbeeld het Datwler Data Centre Solution. Het vlaggenschip van Datwyler. Een complete glasvezel oplossing die speciaal (en op maat gemaakt) ontwikkeld is voor hoge densiteit in datacentra. Datwyler ontwikkelt en produceert altijd de hoogst waardige en toekomstgerichte oplossingen voor infrastructuren op basis van de technologie van koperen en glasvezel kabels.

FTTx Glasvezel tot in huis

“Fiber-to-the-Home” (FTTH), “Fiber-to-the-Building” (FTTH) of “Fiber-to-the-Curb” (FTTC) of “Fiber-to-the-premises” (FTTP) kunnen met één term aangeduid worden: FTTx.  Deze glasvezelnetwerken komen allemaal vanuit één enkele bron, en zijn bedoeld voor netwerken, binnenbekabeling, backbone en toegang (drop).

De Datwyler technologie in deze toepassingen zijn fijn op elkaar afgestemd, en bevat beproefde en geteste componenten die u zowel tijd als geld besparen! Een voorbeeld hiervan zijn de ultradunne inblaaskabels, geoptimaliseerde glasvezels voor buiging, voorgemonteerde producten en flexibele splits concepten.

Brandveiligheid: isolatiebehoud en functiebehoud

We denken er liever niet aan, maar bij geval van brand wilt u dat belangrijke systemen, zoals de telefooncentrale gewoon blijven functioneren. De productlijn die u hierop helpt voorbereiden, bevat draag- en bevestigingssystemen voor bijvoorbeeld uw kabelgoten of muurbeugels, verbindingsmoffen & klemmenkasten met functiebehoud en tenslotte  halogeenvrije brandveilige kabels, met lage rookontwikkeling die tevens vlamvertragend werken en isolatiebehoud of functiebehoud zijn.

Vaak is er verwarring over het verschil tussen isolatiebehoud ( FE / PH ) en functiebehoud ( E ). Waarom deze belangrijke factor bepalend kan zijn als levensreddende zekerheid, leest u hier.

Smart Office Oplossingen

Moderne kantoorgebouwen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken in de economie, maar deze panden behoeven wel een uitbreidbaar en toekomstbestendige elektrische installatie. Vandaar dat Datwyler nu ook plug-and-play systemen voor de bekabelingsinfrastructuur biedt, in de vorm van datatransmissie, controle en automatisering en flexibele energiedistributie voor de technische functies in uw gebouw.

Deze systemen biedt Datwyler als een pakket van één enkele bron. Een bekend voorbeeld hiervan zijn de ronde databus kabels, die over een flexibel plat kabelsystemen met een vermogen- en datacombinatie welke aangesloten kan worden zonder te strippen, die geleverd worden met voorgemonteerde schroefonderdelen en connector. Zo zijn er ook kant-en-klare oplossingen die een aanzienlijke verkorting op de benodigde montagetijd op een werkstation realiseren.

Daarbij zijn er ook voor ‘sleutel op de deur’ projecten de noodzakelijke systeemapparaten beschikbaar, zoals actuatoren en sensoren om elke taak en functie van de technologie van het geautomatiseerde gebouw af te dekken.

Liftkabelsystemen

Data en stroom overbrengen tussen de liftkooi en besturing moet natuurlijk op een betrouwbare wijze gebeuren. Er wordt namelijk een grote mechanische belasting gevraagd, maar Datwyler biedt hiervoor een foutloze werking. Het is dan ook vanzelfsprekend dat Datwyler liftkabels in de hoogste gebouwen en snelste liften ter wereld geïnstalleerd zijn. Deze liftkabelsystemen voldoen aan de internationale normen maar ook de specifieke wensen en eisen van de gebruiker. Ook hier bieden wij halogeenvrije materialen aan om speciale en brandveilige concepten te kunnen realiseren.

Software

Netwerkbeheerders, installatiemanagers, installateurs, ontwerpers en alle andere betrokken partijen bij de infrastructuur van ICT moeten kunnen genieten van moderne hulpmiddelen. Zo biedt Datwyler software oplossingen, inclusief optionele diensten en ondersteuning, om de systemen en pakketten voorzien van 100% all-in service.

De modulaire (elke LAN, datacenter, infrastructuur voor brandveiligheid of glasvezel tot in huis [FFTx] gerelateerde taak) software oplossingen voor het observeren, opnemen, documenteren, controleren, plannen en visualiseren kunnen afgestemd worden op uw specifieke met behulp van de modules en diensten van Datwyler. 

Montagevideo van Datwyler Cat6A keystone (shielded KS-T)

Bekijk ook deze montagevideo van de Cat6A (shielded KS-T) keystone van Datwyler die zonder speciaal gereedschap te monteren is.

Klik voor meer informatie hier of op het logo om de website van Datwyler te bezoeken.

Hieronder ziet u een selectie van het productengamma van Datwyler. Onder andere een aantal datakabels, keystones, connectoren, een paneel en beugels.

17 artikel(en)

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

17 artikel(en)

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren
  • +25 jaar ervaring in datatechniek
  • Facturen met scherpe prijzen
  • Persoonlijk, no-nonsense en recht-door-zee
  • De beste kwaliteit met top merken
  • Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €250,-