Klantenservice. 033 298 09 26
Op werkdagen bereikbaar van 09:00 - 18:00
Of stuur een e-mail

Zo verbeter jij je skills met meetapparatuur

8 maart 2017

Het meten van een netwerk is voor de professionele installateur van essentieel belang. Zowel voor uzelf, als voor de klant wilt u kunnen aantonen dat er vakwerk is afgeleverd. Met de juiste meetapparatuur is het mogelijk nieuwe en bestaande verbindingen te certificeren voor bijvoorbeeld fabrieksgarantie.

De netwerktesters van IDEAL staan bekend om haar snelheid en efficiency. Het gebruiken van een tester helpt de installateur niet alleen om netwerkgegevens te monitoren, maar leert u ook bepaalde eigenschappen te versterken. Hier volgen slechts een paar essentiële vaardigheden die u kunt leren tijdens het gebruik van IDEAL Networks testapparatuur.

Precisie

De LanXPLORER springt in op issues die door ander apparatuur (vaak) niet gevonden kan worden, door gebruik te maken van de zogenaamde in-line en eindpunt modules. In andere woorden – met het meetapparaat kan je het verkeer laten volgen.

Deze modules worden fysiek aangesloten op het punt van belang en je scant dus niet onnodig het hele netwerk. Met de in-line mogelijkheden kan de LanXPLORER Pro Premium geplaatst worden tussen twee segmenten van een netwerk om als volgt één segment te analyseren. Hierdoor hebben problemen grotere kans om op te vallen en kunnen deze sneller worden geïdentificeerd.

Ideal, Active Remote # 1 voor LanXPLORER, NaviTek II en SignalTek II #1
IDEAL - Active Remote
IDEAL - LanXPLORER Pro Premium #1
IDEAL - LanXPLORER Premium Pro

Netwerken

De kabeltracer is ontworpen om twee verschillende taken uit te voeren. Beide maken het de installateur mogelijk de aangelegde bekabeling structuur van het netwerk beter te begrijpen.

Met een kabeltracer, oftewel “Amplifier Probe” is het mogelijk om draden en/of kabels binnen een grote bundel te identificeren en deze te traceren zonder de isolatie te beschadigen. U kunt het begin en eind van een kabel vinden in overvolle kabel-tracés.

De toongenerator past een toon-signaal toe op een paar draden of enkele geleider. In combinatie met de kabeltracer, maakt de toongenerator het mogelijk een draad te identificeren binnen een grote bundel. Het kan worden gebruikt op een twisted pair, coax en spanningsloze AC-bedrading. Beide functies helpt de installateur bekabeling trajecten bij gebouwen of kantoren beter te begrijpen en in kaart te brengen om zo toekomstige problemen sneller te kunnen verhelpen.

Ideal, Toongenerator, te gerbruiken in combinatie met kabeltracer #1
IDEAL - Kabeltracer
Ideal, Kabeltracer en toongenerator met opbergzakje #1
IDEAL - Kabeltracer + Toongenerator

Professionele documentatie

De SignalTEK CT genereert automatisch testrapporten in PDF of CSV-bestand. Met de gratis IDEAL Anyware app kunnen deze rapporten worden verzonden via de ingebouwde Wi-Fi hotspot, idea(a)l toch?

Op deze manier hoeft de installateur zijn project/klus niet te verlaten. Dit zorgt ervoor dat de rapporten altijd op tijd verzonden worden, in uitgebreid en vastgelegd formaat. Uiteraard leesbaar voor iedereen die het toegezonden krijgt. 

Ideal, SignalTek NT,Gigabit prestatie tester, passive/actieve netwrk. #1
IDEAL - SignalTEK NT
Ideal, SignalTek CT,Data kabel transmissie tester #1
IDEAL - SignalTEK CT

Tijdwinst

Wanneer je de FiberTEK III Tier Certificering Module tot je beschikking hebt, inclusief encirceled flux snoeren, kan men accurate tests uitvoeren. Waar technici voorheen te maken hadden met losmetingen in glasvezelkabels, is het hiermee mogelijk om deze valse metingen uit te sluiten.

Elke installateur heeft wel eens te maken gehad met valse metingen bij het certificeren van glasvezelkabels, wat uiteraard resulteert in verspilde tijd van problemen die helemaal niet bestaan. Met het vermogen van de FiberTEK III Tier 1 kunnen installateurs zich verzekeren dat losmetingen van de geteste kabel, niet door de patchkabels veroorzaakt worden. Dit resulteert in een snellere certificatie van de werkomgeving.

Ideal, FiberTek 3-MM LED & SM Laser Kit #1
IDEAL - FiberTEK III LED & SM Laser Kit
Ideal, FiberTek 3-Encircled Flux 50/125um Cable SC-SC #1
IDEAL - FiberTEK III Encirceled Flux

Wilt u meer informatie over meetapparatuur? Neem contact op met  (+31) 33 298 09 26 of stuur een e-mail naar: sales@redlink.nl.

Kijk hier voor het volledige overzicht

Blijf op de hoogte, meld u aan voor de nieuwsbrief