Close menu Menu

5 augustus 2021

Datwyler MDC edge Datacenters

Grote termen zoals ‘Internet of Things’ en ‘Big Data’ beginnen steeds meer de realiteit te worden. Bijna alle apparaten in huis, op kantoor en op straat zijn al met elkaar doormiddel van het netwerk verbonden, kijk bijvoorbeeld naar je smartwatch, slimme thermostaat en zelfs al je slimme koelkast! Deze technologieën hebben een flinke sprong gemaakt door de komst van 5G.
Alle beetjes data welke uit deze IoT-devices moeten worden verwerkt in datacenters en des te meer data moet worden verwerkt des te meer datacenters er moeten komen om dit te verwerken.
Om de steeds groter wordende vraag naar data en vertragingen naar het Datacenter te voorkomen is Edge Computing in het leven geroepen!


Wat is Edge Computing?

De afstand tussen je IoT-device en het datacenter kan erg groot zijn wat de connectiviteit nu al verslechterd. Doormiddel van een Edge datacenter is data sneller en selectiever bij het datacenter en kan daarom dus sneller en beter worden verwerkt.
De data welke door IoT-apparaten wordt geproduceerd wordt dus door een datacenter ‘in de buurt’ verwerkt aan de rand van het netwerk en niet via de cloud in het datacenter, vandaar de naam ‘Edge Computing’. Na verwerking wordt de data pas verstuurd naar het datacenter wat latency voorkomt.


Wat zijn de voordelen van Edge Computing?

 • De data wordt veel sneller verwerkt omdat het door een datacenter in de buurt wordt uitgevoerd. Hierdoor kunnen bedrijfskritische systemen een stuk sneller reageren op cruciale signalen of aanpassingen.
 • De belasting op het netwerk wordt verlicht, dit omdat de data nu eerst in het ‘eigen’ datacenter wordt verwerkt en niet in het datacenter aan de andere kant van het land.
 • Het heeft een positief effect op het gebruik van de bandbreedte door het datacenter omdat er nu minder data verstuurd hoeft te worden.
 • Edge computing verkleint het risico op een security hack omdat de data niet naar een centrale plek op het netwerk wordt gestuurd om te verwerken, maar dit gebeurt nu lokaal.

Voor wie is Edge Computing o.a. interessant?


Edge computing blijkt vooral zeer interessant voor bedrijven die zich richten op een zo veilig en snel mogelijke verwerking van de data. Denk hier vooral aan bedrijven als:

 • Ziekenhuis – Grote databases met privé gegevens.
 • Overheid – smart city
 • Fabrieken – automatisering
 • Telecom – uitrol 5G
 • Landbouwbedrijven – Smart farming
 • Auto industrie – zelfrijdende auto’s
 • Olie- en gasindustrie – veiliger maken van boorplatforms
 • Media – Snel renderen en verwerken van beelden en live verbindingen

Benieuwd naar onze MDC edge datacenters?

Momenteel hebben we drie versies van de MDC in ons assortiment:
MDC300
– Met sensoren voor: tempratuur, vochtigheid, rook, iPDU’s, deurstatus, UPS, batterijen, alarm status, koeling, waterlekkage.
– Heeft een koelcapaciteit van 3,6 kW.
– Maximale UPS-capaciteit 3kVA
MDC200
– Met sensoren voor: tempratuur, vochtigheid, rook, iPDU’s, deurstatus, UPS, batterijen, alarm status.
– Maximale UPS-capaciteit 3kVA.
MDC100
– Met sensoren voor: tempratuur, vochtigheid, rook, iPDU’s, deurstatus

Uiteraard is het mogelijk om jou MDC edge datacenter aan te passen aan je persoonlijke wensen. Neem hiervoor contact met ons op!

Ons aanbod MDC

Heb je vragen of andere wensen voor jouw Micro datacenters?

Neem contact met ons op!

Jeroen helpt je graag verder!

Bel 033 298 09 26
(werkdagen 08:30 - 17:30)

Mail naar sales@redlink.nl

Kies je voor Redlink,
dan kies je voor;

Constante kwaliteit

Van materiaal tot levering

Officiële Distriebutiepartner Datwyler

Datwyler benadrukt onze kwaliteit

Persoonlijk en zonder rompslomp

Altijd een vast contactpersoon

Ruim 25 jaar ervaring

In zowel kabeltechniek en ICT netwerken

Snelheid en flexibiliteit

In zowel het orderproces als de nazorg