Close menu Menu

Hoofd Distributeur Datwyler Nederland

2 juni 2020

Hoofddistributeur Datwyler IT Infra Nederland

Datwyler IT Infra is een vooraanstaande internationale kabelfabrikant dat excelleert in de ontwikkeling en fabricage van ICT-kabelsystemen. Sinds 1915 staat de fabrikant bekend om zijn Zwitserse kwaliteit en sterke focus op productinnovatie. Met 100+ jaar kennis en knowhow bedienen ze naar tevredenheid grote en kleine installatiebedrijven. Ze zijn een professionele partner voor turnkey ICT-infrastructuur.

Neem contact op voor een offerte op maat

Het meest complete aanbod Datwyler IT Infra!

En nog veel meer zoals prefabs, liftbekabeling of opbouwdozen. Neem contact met ons op via de knop hierboven voor een vrijblijvende offerteaanvraag.


Redlink vindt ook dat duurzame successen alleen worden behaald met hoogwaardige producten en maatwerk adviezen. Dit heeft in de samenwerking met Datwyler gezorgd voor een inmiddels 20-jaar durende partnerschap.

Vanwege deze gedeelde visie, onze capaciteit en ons lokale netwerk heeft Datwyler IT Infra Redlink gekozen als Hoofddistributeur Nederland. En daar zijn we best trots op!

Het complete aanbod van Datwyler!

25 jaar systeemgarantie

Datwyler IT Infra levert excellente materialen voor toekomstbestendige installaties. Om de belofte van 25 jaar Datwyler Systeemgarantie waar te maken verwachten wij ook dat onze installateurs perfect installeren. Daarom mogen alleen onze Datwyler gecertificeerde installateurs deze garantie afgeven. Het certificaat krijgt een installateur na het volgen van de DSP-training. Een Datwyler gecertificeerde installatie voldoet daarom over 25 jaar nog steeds aan de gestelde eisen. Alleen door de bedrijfskolom er zodanig bij te betrekken kan Datwyler deze belofte van 25 jaar garantie verzekeren. Dat is uniek in de markt en is goed nieuws voor jouw relaties en opdrachtgevers.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Check dan de documenten op onze downloadpagina voor 25 jaar systeemgarantie.


Overzicht van de Datwyler producten en materialen

De kopersystemen van Datwyler vind je gerangschikt op categorie in onze koperkabel keuzehulp.

Download onze koperkabel keuzehulp

ICT Netwerken met koper en glasvezel kabels

Datwyler heeft koper- en glasvezelsystemen. Van netwerkbekabeling voor LAN en WAN voor gebouwen en campussen als ook voor datacenters, IT infrastructuren voor grote operators en Fibre to the Home projecten. Datwyler zet de standaard als het gaat om kwaliteit en prestatie met uitstekende producten en kabelsystemen.

FTTx Glasvezel tot in huis

“Fiber-to-the-Home” (FTTH), “Fiber-to-the-Building” (FTTH) of “Fiber-to-the-Curb” (FTTC) of “Fiber-to-the-premises” (FTTP) kunnen met één term aangeduid worden als FTTx. Deze glasvezelnetwerken komen allemaal vanuit één enkele bron, en zijn bedoeld voor netwerken binnen bekabeling, backbone en toegang (drop).
De Datwyler technologie in deze toepassingen zijn fijn op elkaar afgestemd, en bevat beproefde en geteste componenten die je zowel tijd als geld besparen! Een voorbeeld hiervan zijn de ultradunne inblaaskabels, geoptimaliseerde glasvezels voor buiging en de voorgemonteerde producten en flexibele splits concepten.

Alle Datwyler glasvezelproducten

Brandveiligheid: isolatiebehoud en functiebehoud

We denken er liever niet aan, maar in geval van brand wil je als eerste dat mensen snel en vlot kunnen evacueren en in veiligheid zijn. Daarnaast zijn vitale verbindingen voor politie, brandweer en ambulance belangrijk en moeten beveiligingssystemen van gebouwen blijven functioneren. De productlijn van Datwyler die je hierop helpt voorbereiden, bevat draag- en bevestigingssystemen voor kabelgoten, verbindingsmoffen, klemmenkasten met functiebehoud en halogeenvrije en brandveilige kabels met weinig tot geen rookontwikkeling die tevens vlam vertragend werken en zo grote schade of fatale situaties voorkomen.

Alle Datwyler brandmeldkabel

Smart Office Oplossingen

Moderne kantoorgebouwen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. Maar deze smart buildings moeten wel voorzien zijn van een flexibele en toekomstbestendige infrastructuur. Datwyler bied hiervoor plug-and-play systemen aan in koper en glasvezel. Hiermee is in een enorme tijdsbesparing te realiseren op het project.

Liftkabelsystemen

Datwyler IT infra heeft een breed assortiment aan liftkabel voor communicatie en stroom overbrenging tussen de liftkooi en besturing, dit moet natuurlijk op een betrouwbare en veilige wijze gebeuren.
Er wordt namelijk een grote mechanische belasting gevraagd van deze liftkabels. Het is dan ook vanzelfsprekend dat Datwyler liftkabels in de hoogste gebouwen en snelste liften ter wereld geïnstalleerd worden. Deze liftkabelsystemen voldoen aan alle internationale normeringen maar ook aan de vaak specifieke wensen en eisen van de gebruiker. Ook hier wordt de kabel geproduceerd met halogeenvrije materialen aan om alle brandveilige eisen te voldoen.

Alle Datwyler liftkabel & accessoires

Software

Datwyler IT Infra bied alle Netwerkbeheerders, IT managers, Installateurs, Ontwerpers en alle andere betrokken partijen een 100% all-in service op het gebied van Software.
Voor alle ICT infrastructuren en Micro en Mini datacenters is software van Datwyler beschikbaar. Denk hierbij aan Real-time monitoring, open en flexibel implementeren van EMS, Alarm-doormelding en reporters met grafieken. De modulair datacenter software kan observeren, opnemen, documenteren, controleren, plannen en visualiseren.

Micro Datacentra

Micro Data Centre van Datwyler, ook wel MDC genoemd is een compacte, voorgemonteerde plug and play IT-Serverkast. Deze vaak 42HE kasten zijn uitgevoerd een spanningsslof, UPS, koeleenheid, omgeving-temperatuur bewakingssysteem voor de beveiliging van de apparatuur. Al deze componenten inclusief de bijbehorende sensoren zijn allen op afstand te monitoren. Met een bijbehorend SLA kan er binnen enkele uren een unit ingezet worden op elke locatie in de wereld.

Download de productcatalogus Micro Datacenter

Montagevideo van Datwyler CAT6A keystone (shielded KS-T)

Bekijk ook deze montagevideo van de Cat6A (shielded KS-T) keystone van Datwyler die zonder speciaal gereedschap te monteren is.

De Toolless keystones van Datwyler!

Wil je graag wat hulp bij het opmaken van je offerte bij je project? Wij helpen je graag!

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Jeroen helpt je graag verder!

Bel 033 298 09 26
(werkdagen 08:30 - 17:30)

Mail naar sales@redlink.nl

Kies je voor Redlink,
dan kies je voor;

Constante kwaliteit

Van materiaal tot levering

Officiële Distriebutiepartner Datwyler

Datwyler benadrukt onze kwaliteit

Persoonlijk en zonder rompslomp

Altijd een vast contactpersoon

Ruim 25 jaar ervaring

In zowel kabeltechniek en ICT netwerken

Snelheid en flexibiliteit

In zowel het orderproces als de nazorg