Close menu Menu

Prefab glasvezelkabels

7 mei 2020

Prefab glasvezelkabels

Een prefab glasvezelkabel is een voorgemonteerde glasvezelkabel inclusief connectoren en trekkous. Het bespaart de installateur niet alleen tijd maar ook geld vanwege de hoogwaardige afwerking en de tijdwinst (plug and play). Pre-fab’s zijn gemaakt door échte specialisten die onder fabrieksomstandigheden ervoor zorgen dat ze alle testrapporten feilloos doorstaan. Pre-fabs zijn slim omdat ze de montagetijd versnellen en foutenmarge verkleinen. Het monteren van lascasettes en pigtails zijn bijvoorbeeld verleden tijd. Pre-fabkabels worden veel gebruikt als breakout, distributie, backbone of loosetube.

Opties

 • Soort kabel: indoor, indoor/outdoor, outdoor, functiebehoud
 • Kabelvezel: OM1, OM2, OM3, OM4, OS2
 • Connectoren: LC, PC, SC, ST, APC, E2000
 • Aantal vezels: 2 tot 48 vezels
 • Brandklassen: DCA, CCA, B2CA
 • Bescherming: beschermslang + trekoog
 • Lengte: eigen invulling

Bestellen of vragen?

Wil je pre-fab bestellen of heb je specifieke vragen? Stuur ons je bestelling of vraag met de link hieronder. Redlink helpt je graag. Bellen is ook mogelijk met: (+31) 33 298 09 26.

Prefabs Bestellen en Vragen

Meer over Pre-fabs

De universele kabels zijn ontworpen voor binnen- en buitengebruik. De tubes (buisjes) in de prefab glasvezelkabel zijn gevuld met gel. Verder zijn de kabels UV-bestendig, metaalvrij, waterdicht, hallogeen-vrij en vlam vertragend. Waar toe te passen?

 • Kantoren
 • Buitenbekabeling
 • Datacenters
 • Industriële gebieden

METZ CONNECT configurator

Zoek je een oplossing op maat? De METZ CONNECT configurator hieronder heeft het voor je! Van prefab glasvezelkabels en koper patchkabels tot industriële bekabeling en IP beschermde assemblages.

Klik hier voor de METZ configurator!

Verwarring

Professionele installateurs hebben vaak te maken met grote prijsverschillen. Zo worden er prefabs aangeboden met en zonder sok of folie. Ook krijgen wij vragen over “goedkopere” prefabs ergens anders. Met daarbij specifiek genoemd dat wij zo duur zijn. Laten we dit voor eens en altijd uit de wereld helpen; dat zijn doorgaans GEEN professioneel gefabriceerde prefab glasvezelkabels. Daar durven wij onze hand voor in het vuur te steken. Bij Redlink bieden wij een eerlijke prijs voor een professioneel product.

De afwerking van de professionele prefab glasvezelkabel is natuurlijk niet te vergelijken met een glasvezelkabel voorzien van een (bescherm)sok, wat in veel gevallen gewoon een lange patchkabel blijkt te zijn. Waar de bescherming van de prefab kabel wel tegen een stootje kan, is dat bij een patchkabel voorzien van een sok anders en is snel beschadigd. Het is niet aan te raden om dit soort lange patchkabels voorzien van een trek-sok door een kabelgoot of leiding te trekken, waar dit in vergelijking met de prefab glasvezelkabel geen probleem zal zijn (Kabels “leg” je en “trek” je natuurlijk nooit!).

De prefab glasvezelkabel wordt gefabriceerd met een speciaal ontworpen kunststof of aluminium verloop die als het ware vast gegoten zit aan de kabel. Met een speciaal vergrendel systeem is de beschermslang te verwijderen, maar deze kan bij een eventuele verplaatsing van de kabel ook weer teruggeplaatst worden om de vezels weer te beschermen. Aangezien de professionele installateur altijd toekomstgericht denkt, is het verstandig te kiezen voor deze professionele prefab glasvezelkabel.

Mocht je tegen problemen aanlopen of wil je meer informatie over het aansluiten van een glasvezelnetwerk? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan je graag te woord. Je mag altijd e-mailen of bellen met (+31) 33 298 09 26 of maak gebruik van de chatbox binnen onze webshop!

Prefabs Bestellen en Vragen

Jeroen helpt je graag verder!

Bel 033 298 09 26
(werkdagen 08:30 - 17:30)

Mail naar sales@redlink.nl

Kies je voor Redlink,
dan kies je voor;

Constante kwaliteit

Van materiaal tot levering

Officiële Distriebutiepartner Datwyler

Datwyler benadrukt onze kwaliteit

Persoonlijk en zonder rompslomp

Altijd een vast contactpersoon

Ruim 25 jaar ervaring

In zowel kabeltechniek en ICT netwerken

Snelheid en flexibiliteit

In zowel het orderproces als de nazorg