Close menu Menu

Efficiënt en snel: Hoe je jouw patchkast in één dag opruimt met PATCHBOX

Efficiënt en snel: Hoe je jouw patchkast in één dag opruimt met PATCHBOX

26 mei 2023

Efficiënt en snel: Hoe je jouw patchkast in één dag opruimt met PATCHBOX

Heb je last van problemen met de netwerkperformance of een rommelige patchkast? Geen zorgen, want er is een snelle en efficiënte oplossing: PATCHBOX. In deze blog lees je hoe je je patchkast in slechts één dag kunt opruimen met behulp van PATCHBOX.

Voorbereiding en inventarisatie

Voordat je aan de opruiming begint, is het belangrijk om een goede planning te maken. PATCHBOX biedt hiervoor een handige tool genaamd de PATCHBOX Rackplanner. Hiermee kun je de lay-out van je patchkast visualiseren en efficiënt plannen welke componenten en producten je nodig hebt. Daarnaast is het ook mogelijk om een foto en heldere omschrijving van je huidige patchkast naar ons te sturen, zodat wij een plan van aanpak voor je kunnen maken. Zorg er ook voor dat je de juiste PATCHBOX-producten bestelt voor jouw specifieke behoeften.

PATCHBOX Rackplanner

Kabelbeheer en organisatie

Een gestructureerd kabelbeheer is essentieel voor een opgeruimde patchkast en zorgt bovendien voor een betere luchtstroom in de patchkast. Volg de onderstaande stappen voor het beheren van de patchkast:

  • Begin met het loskoppelen van de huidige bekabeling van de patchpanelen en switches. Zorg ervoor dat je data panelen juist zijn gecodeerd en je switch uit staat.
  • Plaats de PATCHCATCH (Rangeer ogen) van PATCHBOX tussen het rek en de panelen en switches. De PATCHCATCH is een ruimtebesparend rangeeroog ontworpen om kabelbeheer eenvoudig te maken.
  • Je kunt ervoor kiezen om de kabels verder te organiseren op basis van functie of kleur.
    PATCHBOX biedt de cassettes in 8 verschillende kleuren aan en zowel in S/FTP als U/UTP variant, waardoor je kabels makkelijk kunt onderscheiden en herkennen.

 

Installatie van de PATCHBOX

Nu je de kabels hebt losgekoppeld en georganiseerd, is het tijd om de PATCHBOX te installeren:

  • Open de doos en haal de 19’’ PATCHBOX eruit.
  • Schuif de PATCHBOX eenvoudig onder of boven de switch in het 19’’ rack en zet deze met de bijgeleverde dev-mounts vast. Eventueel is het ook mogelijk om deze met standaard kooimoeren te bevestigen.
  • Patch nu eenvoudig je verbindingen en maak hierbij gebruik van de bijgeleverde PATCHCATCH om de kabels optimaal te geleiden en te beveiligen.

Finishing touch en onderhoud

Om de configuratie van je patchkast overzichtelijk te houden, is het belangrijk om de componenten te labelen. Gelukkig worden er labels meegeleverd waarmee je elke verbinding kunt coderen. Een groot voordeel bij het gebruik van PATCHBOX is dat het patchen maar ook onderhoud en toekomstige aanpassingen snel, efficiënt en kostenbesparend zijn. Je kunt zonder moeite kabels toevoegen, verwijderen of verplaatsen in je patchkast. Bovendien wordt er een garantie van 5 jaar gegeven op de PATCHBOX, inclusief de kabels!

Conclusie

Het opruimen van je patchkast met PATCHBOX biedt tal van voordelen. Je creëert meer overzicht, verlaagt de kosten en maakt efficiënter gebruik van de beschikbare ruimte. Bovendien kun je al deze verbeteringen realiseren in slechts één dag.

De laatste en belangrijkste stap: geniet van je opgeruimde patchkast en profiteer van een betere netwerkperformance dankzij PATCHBOX!

Lees meer over PATCHBOX!