IDEAL Networks gaat verder als TREND Networks

IDEAL Networks gaat verder als TREND Networks

13 april 2021

IDEAL Networks gaat verder als TREND Networks

De samenwerking tussen IDEAL Networks & Redlink levert samen al jaren innovatieve en gebruiksvriendelijke testers voor koper-, glasvezel- en coaxverbindingen. De fabrikant, onder andere bekend van de LanTEK certificeerders, SignalTEK transmissietesters en VDV II datakabeltesters, gaat vanaf 31 maart verder als TREND Networks. De nieuwe naam en de nieuwe slogan “Depend on Us” sluiten beter aan op de koers en rijke geschiedenis van het bedrijf.

Trend Communications was vanaf 1965 bijna vier decennia lang fabrikant van meetapparatuur voor de telecomindustrie. Dit bedrijf ontwikkelde tal van innovaties, waaronder datatransmissie-analyzers en ISDN-testers. Trend Communications werd in 2004 overgenomen door IDEAL Industries en werd later onderdeel van IDEAL Networks.

De nieuwe naam sluit aan bij het gezamenlijk doel van de groeiende organisatie: het ontwikkelen van hoogwaardige en gebruiksvriendelijke testers met betrouwbare resultaten, een sterke reputatie én toewijding aan het leveren van innovaties in de IT- en telecombranche.

De testers en analyzers van TREND Networks zijn ideale meetinstrumenten waarmee installateurs, systeembeheerders en technici netwerkproblemen zoals bekabelingsfouten, onjuiste IP-configuratie, onbetrouwbare netwerkdiensten, bandbreedteproblemen en PoE-storingen snel op kunnen sporen. Het assortiment bevat koper- en glasvezeltesters voor kabelverificatie, Ethernet-transmissietesters tot 10Gbps en testers voor kabelcertificering volgens ISO- en TIA-normen.

Ook de IDEAL AnyWARE Cloud wordt meegenomen in de naamswijziging en heet vanaf 31 maart TREND AnyWARE. Voor netwerkbeheerders, IT-technici en installateurs biedt het online platform meer mogelijkheden in de pre-configuratie van testers, het online ondersteunen van collega’s in het veld en het delen van rapportages met klanten.

Op korte termijn lanceert TREND Networks een verder ontwikkelde versie van het cloudplatform, waarin meer kabel- en netwerktesters van de fabrikant worden ondersteunt. Deze update sluit aan op recente productontwikkelingen, zoals de SignalTEK 10G Ethernet-tester.

Benieuwd naar de oplossingen van TREND Networks?

 

Klik dan hier!