PATCHBOX: Een unieke platte patchkabel!

PATCHBOX: Een unieke platte patchkabel!

1 mei 2021

PATCHBOX: Een unieke platte patchkabel!

In netwerkkasten wordt zelfs het meest overzichtelijke patchkabel-management vroeg of laat onoverzichtelijk. Bij volle netwerkkasten met veel patchkabels dient de systeembeheerder of installerende partner overzicht te houden en moet hij of zij kabels en connectoren kunnen identificeren, toewijzen en verplaatsen. De platte patchkabels van PATCHBOX zijn hiervoor een geweldig alternatief.

Ruimtebesparend, overzichtelijk en een betere luchtstroom in de patchkast.
Bij het patchen, verplaatsen of wijzigen in een nieuw of bestaand LAN-netwerk moet de systeembeheerder of installatie partner een nieuwe patchkabelverbinding maken of bestaande verbindingen opnieuw aansluiten. De klassieke ronde patchkabels zijn echter soms moeilijk door de rangeerogen te leggen, vooral in volle netwerkkasten kan de systeembeheerder moeilijk bij de vergrendelingslipjes komen om een patchkabel los te maken.

Duurzaam in installatie en flexibel op patchniveau:
Veel gebouwen hebben ondertussen een 10Gig datanetwerk welke is ontworpen voor duurzaamheid en een snelle dataoverdracht. LAN-bekabeling op de werkplek is tegenwoordig veelal U/UTP of S/FTP Cat6 of Cat6A volgens EN 50173, dit zijn massieve kabels speciaal voor vaste verlegging in een gebouw of woning. Deze kabels zijn vaak afgeschermd en ontworpen voor verbindingen van 1 tot 10 Gbit/s, voor VOIP, PoE, PoE+ en CCTV. In veel gevallen worden deze gegevenssnelheden niet of nauwelijks bereikt door inferieure CCA (Copper-clad Aluminium) of ‘erger nog’ CCS (Copper-clad Steel) patchkabels die erop zijn aangesloten.

Voordelen van platte patchkabels:
Bij de platte patchkabels van PATCHBOX blijft er veel meer ruimte over voor het maken van verbindingen. Omdat ze niet rond getwist zijn, hoef je niet te worstelen met traditionele stuggere ronde kabels. De systeembeheerder of installatie partner geleid de flexibele dunne platte kabels eenvoudig via de ‘Patchcatch’ rangeerogen en sluit ze aan. Ze hoeven lang niet zo’n grote afstand door de kast af te leggen als traditionele ronde kabels omdat je het PATCHBOX-paneel dicht bij het datapaneel en switch plaatst en dus minimale verbindingen kunt maken. Dit verbetert de luchtstroom in de kast aanzienlijk en vermindert het brandgevaar in vergelijking met dikkere ronde kabels. De platte ethernetkabels zijn zelfs geschikt voor het aansluiten van VOIP-toestellen of WIFI Access Points, aangezien ze PoE verbindingen volgens IEEE 802.3af tot 15.4 watt ondersteunen.

De dunne kabels maken onderhoudswerkzaamheden zoals nieuwe aansluitingen en het om-patchen van kabelverbindingen zeer eenvoudig, technici kunnen snel bij de vergrendelingslipjes van de connectoren. Ook zijn de flexibele kabels gemakkelijker via de rangeerogen te geleiden. Zelfs als de stekkers een extra terugtrekbeveiliging hebben, kun je ze probleemloos uit de rangeerogen trekken.

Waarom overschakelen naar platte patchkabels van PATCHBOX?

  • Flexibele platte patchkabels hebben veel minder ruimte nodig in de patchkast.
  • Dunne en georganiseerde kabels helpen de luchtstroom in de kast te vergroten.
  • Verbeterende brandveiligheid.
  • Eenvoudiger gebruik tijdens installatie, meer flexibiliteit dan bij gebruik van ronde kabels.
  • Flexibele kabels vereenvoudigen het patchen en in- en uittrekken van patchkabels.
  • Netter kabelmanagement in de patchkast en overzicht voor nieuwe patches of verplaatsingen.
  • Kopervarianten in U/UTP of S/FTP en met PoE-ondersteuning verkrijgbaar
  • Glasvezelvarianten beschikbaar in OS2 singlemode en OM4 multimode.

Platte S/FTP Ethernetkabels geschikt voor Cat6A:
De PATCHBOX afgeschermde S/FTP platte ethernetkabels zijn verkrijgbaar in categorie 6A, geschikt voor datasnelheden tot 10 GBit/s. Deze S/FTP-kabels zijn met folie afgeschermde getwiste aderparen die schuin naast elkaar in de ethernetkabel liggen. Een aangegoten kabeltule beschermt de kabel tegen knikken bij de connector.

Aanpasbare ontwerpen in koper en glasvezel:
De koper cassettes zijn UTP, STP en in maar liefst 8 verschillende kleuren verkrijgbaar! Ook zijn er 2 glasvezelvarianten beschikbaar in OS2 Singlemode of OM4 Multimode met de combinaties LC-LC, LC-SC of SC-SC.

Herinrichten van Patch en Serverkasten, sneller en milieuvriendelijker:
Wanneer de systeembeheerder of installatie partner een netwerkkast (her)inricht, moet hij vaak bij traditionele patchkabels eerst alle plastic verpakkingen verwijderen voor hij kan gaan patchen, deze vervolgens op de juiste lengte en kleur uitzoeken en kijken waar ze het beste in de kast toegepast kunnen worden. Daarna kunnen ze één voor één naar de juiste werkplek gerangeerd worden om de verbindingen te maken.

Samenvattend: Patcht hij eerst de RJ45 poort op de switch en sluit deze aan, leid de patchkabel langs het rangeerpaneel en leid deze vervolgens links of rechts via rangeerogen naar de hoogte van het bijbehorende patchpaneel. Hierna identificeert hij de juiste RJ45 poort van de juiste werkplek en maakt vervolgens de patch. Het hele proces wordt 24 keer per patchkabel herhaald, waardoor dit extreem tijdrovend is.

Met PATCHBOX tot wel 8 x sneller patchen
Het gaat veel sneller met PATCHBOX waar de platte patchkabels in een cassette met geïntegreerde katrol zijn gemonteerd. Door automatisch overtollige kabellengtes in de cassette te houden wordt kabelspaghetti voorkomen. PATCHBOX 365 en PATCHBOX Plus+ met zijn standaard geïntegreerde kabellengte van 1.7 meter, biedt plaats aan maar liefst 24 patchkabels op 1HE. Idealiter plaatst de systeembeheerder of installatie partner boxen altijd onder of boven de switch, waardoor een verticale 1op1 patching van switchpoort wordt bereikt. Dit is duidelijk en overzichtelijk.

Voor het patchen trekt de systeembeheerder of installatie partner een flexibele patchkabel uit de PATCHBOX en leidt deze naar het patchpaneel in de kast. De PATCHBOX Plus+ is ontworpen voor afstanden tot 26HE, de kleinere variant PATCHBOX 365 is beter geschikt voor wandkasten tot 10HE. Als er langere patches nodig zijn, zijn de Long Range cassettes beschikbaar voor de PATCHBOX Plus+ met langere patchkabels van 2,7 meter, deze kunnen een hele 48HE hoogte overbruggen. PATCHBOX is ontworpen met een unieke logica en biedt enorme snelheidsvoordelen bij het installatieproces en het onderhoud van server- en netwerkkasten. Daarnaast biedt PATCHBOX op het frame en de cassette 5 jaar garantie.

Klik hier voor meer van PATCHBOX