Klantcase Stella Fietsen

Klantcase Stella Fietsen

Stella Fietsen is niet de oudste speler op de fietsenmarkt maar is in 8 jaar tijd uitgegroeid tot de grootste e-bike specialist van Nederland. Met 400 medewerkers, 41 servicecentra en een hoofdkantoor in Nunspeet zijn ze de onbetwiste e-bike marktleider. Met hun levering en support aan huis en een digitale klantenservice profiteren ze goed van de huidige trends. Waar vroeger een stigma hing over de “Sparta Met” is de e-bike vandaag de dag razend populair. Geen wonder dat het hoofdkantoor in 2019 moest worden uitgebouwd. Redlink, Kampert Elektro en VDL-Netwerken waren hierbij betrokken.

5000m2 nieuwbouw

Stella Fietsen barstte uit haar voegen en besloot het hoofdkantoor uit te breiden met een nieuwbouw. Deze verbouwing van 5000m2 werd bouwkundig op 1 januari 2019 opgeleverd. De showroom beneden en het kantoor op de tweede verdieping is hier verder uitgebreid. Daarna was het aan de Elektro-installateur de taak om het pand verder te voorzien van een professioneel sterk datanetwerk. Jaap Kampert van Kampert Elektro was aangetrokken om de Elektro- en data-installatie in goede banen te leiden en vroeg Redlink om advies om een goede Datwyler Solution Partner te vinden.

stella 1 stella 2

 

Kampert Elektro en VDL-Netwerken

Kampert Elektro zocht een betrouwbare partner om de bestaande Datwyler data-installatie bij Stella uit te besteden. Redlink assisteerde Kampert Elektro en kwam uit bij VDL-Netwerken. VDL is een gecertificeerd installatiebedrijf en Datwyler Solution Partner en dus dé specialist die hoogwaardige datanetwerken installeert. Denk hierbij aan Cat6 t/m Cat6A/7A bekabelingsystemen, Glasvezelverbindingen en draadloze oplossingen voor onder andere kantoorpanden, productieomgevingen, onderwijs- en zorginstellingen. Omdat de originele installatie gelegd was met Datwyler Cables materiaal was de route langs Redlink logisch.

 

vdl netwerk stella 3

 

CAT6A netwerk

Het Stella project startte in maart 2019 en nam een half jaar in beslag. Vanwege het belang van de online services van Stella Fietsen is een betrouwbaar en sterk CAT6A, 10Gig netwerk essentieel. Het netwerk bestaat uit een MER en een SER met ± 300 meter glasvezelkabel als backbone tussen de patchkasten. Verder zijn er 35 WiFi- en 300 vaste data-aansluitpunten geïnstalleerd. Daarmee is de installatie universeel en futureproof opgeleverd.

  • 15km 6502 Cat6A kabel
  • 35 wifi punten 2v
  • 300m 12v SM glasvezelkabel
  • 750 Cat6A Key-stones 4PPO
  • 20 Cat6A Data paneel
  • 20 Rangeer panelen
  • 700 stuks Cat6A patchkabels
stella 3 stella 4

Samenwerking Redlink

VDL-Netwerken en Redlink BV werken al langer samen. Voor de klus bij Stella bezocht Redlink het hoofdkantoor een aantal keer.

Bert Leensen, directeur VDL-Netwerken: “We kunnen er denk ik vrij kort over zijn. Betreffende de levering en prijs afspraken is Redlink alle afspraken prima nagekomen. Goede samenwerking maar dat wisten we al na alle jaren”.

Het project bij Stella startte in maart 2019 en had een doorlooptijd van een half jaar.

Vraag een gratis offerte aan