Klantenservice. 033 298 09 26
Op werkdagen bereikbaar van 09:00 - 18:00
Of stuur een e-mail

SignalTEK CT: Dé tester voor datakabels

21 november 2014

De SignalTEK CT test snel de penbezetting (heen en terug) en de performance van de data-overdracht van datakabels. Bestaande kabeltesters kunnen netwerkverkeer vaak slecht simuleren. Dat komt omdat ze geen echte Ethernet frames overbrengen. De SignalTEK CT meet de werkelijke performance heel nauwkeurig, door de kabel te laden met echte Gigabit Ethernet data.


TDR techniek bij kabeltesten

De SignalTEK CT maakt ook gebruik van TDR techniek (Time Domain Reflectometry). Deze techniek spoort gebruikelijke kabelstoringen op, zoals kortsluiting (short circuit) of geen sluiting (open circuit). Deze storingen kunnen een langzame verzendsnelheid of zelfs uitvallen van het netwerk veroorzaken. U kunt de klant voorzien van belangrijke informatie over de kwaliteit en netwerkcapaciteit van uw kabelinstallatie.

 

Het systeem bestaat uit twee delen. Een main handset en een remote unit. Op deze manier kunnen tests gestart worden vanaf beide units en dus uitgevoerd worden door één persoon om tijd te besparen.  Testen is snel en gemakkelijk in 3 stappen uit te voeren:

1. Voer de opdracht details in

2. Druk op ‘autotest’ om resultaten te genereren

3. Download een PDF-rapport op een USB-stick

 

Waar voldoet de SignalTEK CT aan?

De tests voldoen aan de IEEE 802.3ab Gigabit Standaard en kunnen worden uitgevoerd op zowel Shielded als Unshielded Twisted Pair kabels, inclusief cat5e tot en met cat7. Het apparaat hoeft niet gekalibreerd te worden en de aan slijtage onderhevige RJ45 contacten zijn door uzelf te vervangen om op de reparatiekosten te besparen. Wanneer u geen fabrieksgarantie op het te geteste netwerk hoeft te verstrekken, is de SignalTEK CT de ideale en betaalbare oplossing voor uw meetwerkzaamheden. 

 

Bekijk de SignalTEK CT in de webshop of bezoek de website van IDEAL NETWORKS voor meer informatie over de SignalTEK CT.

 

Blijf op de hoogte, meld u aan voor de nieuwsbrief