CaseStudy Victorinox

CaseStudy Victorinox

10 december 2020

CaseStudy Victorinox

Victorinox AG, Ibach: IT-infrastructuuroplossing voor logistiek centrum

Victorinox, de Zwitserse zakmesfabrikant, vertrouwt op de afgeschermde 10G-bekabelings oplossing van Datwyler IT Infra in het nieuwe Europese centrale magazijn in Zwitserland.

In 1884 richtte Karl Elsener een bestekbedrijf op in Ibach in het kanton Schwyz (midden Zwitserland). In 1897 ontwikkelde hij het Zwitserse Officiers- en sportmes (tegenwoordig bekend als het Zwitserse leger Mes) daarmee legde hij de eerste steen voor een bloeiend bedrijf. Vandaag de dag is Victorinox een wereldwijde leverancier van huishoudelijke en professionele messen, horloges, bagage en parfums als ook de bekende Zwitserse zakmessen.

Victorinox exploiteerde tot voor kort maar liefst 17 magazijn faciliteiten in Zwitserland en Europa. In de afgelopen twee jaar is er een nieuw Europees distributie en logistiek centrum ontstaan op het voormalige Usego-terrein in de Zwitserse gemeente Seewen, slechts een paar kilometer van het hoofdkantoor van het bedrijf. Het nieuwe centrale magazijn van Victorinox heeft een volume van 173.000 kubieke meter, is volledig geautomatiseerd en ontworpen voor 30 tot 35 werkstations. Het brengt zes regionale veldmagazijnen samen, en optimaliseert daarmee haar opslag en distributie.

De communicatie in het moderne centrale magazijn is gebaseerd op een toekomstbestendige IT-infrastructuur ontworpen voor transmissies tot 10 gigabit per seconde. In september 2018 hebben de verantwoordelijke IT managers van Victorinox besloten om het nieuw te bouwen datanetwerk uit te gaan voeren met de afgeschermde datakabels van Datwyler IT Infra.
Kostenbesparend en zonder risico

Victorinox had sterk de voorkeur voor een afgeschermde oplossing van koperverbindingen met hoge snelheid. Het voordeel van het afgeschermde systeem is dat het een 10G-infrastructuur mogelijk maakt welke zuiniger en met minder risico opereert dan met een niet-afgeschermde oplossing. Het is ook niet nodig om de bekabeling op alien crosstalk te testen vanwege de aanzienlijke prestatiemarge van de afgeschermde datakabels. En als laatste maar zeker zo belangrijk, de Datwyler-oplossing betekent dat Victorinox nu is uitgerust voor toekomstige technologische sprongen. De bekabeling is in verschillende bouwfasen aangelegd tussen december 2018 en april 2020. De centrale serverruimten zijn verbonden door 24 voudige single-mode glasvezelkabels die naar vier patchkasten in twee fabrieksruimten, in de kelder, en in het inpakgedeelte op de begane grond zijn ondergebracht.
Veilige hogesnelheidsverbindingen

Vanuit de netwerkkasten zorgt de koperen bekabeling voor een veilige en snelle verbinding naar de kantoren, de verpakkingsruimte, transportbanden en naar het volledig geautomatiseerde ‘small parts’ magazijn. Het netwerk bestaat uit shielded Cat7 datakabels “CU 7002 4P” evenals patchkabels en componenten in cat6A. De draadloze communicatie (WLAN-zenders) en het intercomsysteem zijn geïntegreerd in het Cat7 datanetwerk. De laatste oplever- / testfase voor het gedeelte ‘small parts’ magazijn en transportbandsysteem op de verpakkingsafdelingen werd uitgevoerd eind 2019. De kantoren zijn in gebruik genomen tussen februari en mei 2020.

Klik hier voor ons complete assortiment Datwyler!