Klantenservice. 033 298 09 26
Op werkdagen bereikbaar van 09:00 - 18:00
Of stuur een e-mail

De eerste mini hybride kabel ter wereld

12 juni 2015

Datwyler introduceert de FO Outdoor wbKT Micro Combi, ’s werelds eerste mini hybride kabel voor NGN en NGA netwerken (Next Generation Networks, Next Generation Acces). De kabel bevat vier tubes á twaalf vezels per tube, die zowel met single als multimode vezel leverbaar zijn. Verder beschikt de kabel over twee koperaders. Dankzij de kleine buitendiameter van maar 6,5 mm kan de kabel achteraf in beschikbare lege kabelkanalen alsook in nieuw aan te leggen microduct-systemen ingeblazen worden.

de nieuwe microkabel

 

Hoe werkt het?

De mini hybride kabel is met zijn toegevoegde koperaders (0,50 mm2) voor alle veiligheidsgevoelige omgevingen inzetbaar. Deze kabel biedt in FTTx-netwerken een kostenbesparend alternatief voor twee verschillende soorten kabels. Hij kan dienen als alternatief voor de huisaansluiting, bijvoorbeeld als noodvoeding van de brandalarmlijn bij stroomuitval. Het maakt voeding op afstand mogelijk  door afstandsbediening-technologie, bijvoorbeeld bij straatverdeler, praatpalen, smart grid of datacenters. Ook kun je hiermee op afstand aansluitingstechnieken, zoals verdelers en toegangscontrolesystemen monitoren.

De tweekleurige, eenvoudig herkenbare stripkoorden maken het mogelijk de kabelmantel makkelijk te openen en de installatie wordt vereenvoudigd door de makkelijke stripbaarheid en droge opbouw van de kabel.


Waar is rekening mee gehouden?

Deze FO Outdoor wbKT Micro Combi voldoet aan alle eisen van de IEC 60794-1-2 met betrekking tot drukbelasting, schokken, herhaaldelijke buiging en draaiing van de kabel.

Datwyler heeft deze nieuwe kabel ontwikkelt in overeenstemming met de “Catalogus van beveiligingsvereisten voor de werking van telecommunicatie en dataverwerkingssystemen en voor de verwerking van persoonsgegevens rekening houdend met de § 109 Duitse telecommunicatiewet (TKG)". De catalogus, die sinds mei 2013 van kracht is, is opgesteld door het Duitse Federaal Bureau voor Veiligheid in de Informatietechnologie (BSI) en de federale commissaris voor gegevensbescherming en vrijheid van informatie.

 

De nieuwe kabel is vanaf september uit voorraad leverbaar 

Blijf op de hoogte, meld u aan voor de nieuwsbrief