Klantcase Weveko & de Symfonie

Klantcase Weveko & de Symfonie

Winkelcentrum de Symfonie is al 16 jaar het winkelhart van Nieuw-Vennep en heeft een belangrijke maatschappelijke functie. Met een mix van winkelketens, horeca, sport en een cultureel aanbod is het de drukst bezochte plek van de regio met 18.000 m² winkelruimte, 470 parkeerplekken en 50.000 bezoekers, elke week. In 2018 was het tijd voor vervanging van de brandmeldinstallatie en Redlink was via Weveko hierbij betrokken.

Weveko en Hertek

Strikte naleving van de brandveiligheidsnorm krijgt hoge prioriteit in publieke ruimtes zoals de Symfonie en daarom was het een belangrijk project. Weveko won als brandbeveiliging expert de aanbesteding samen met Hertek en trok Redlink aan voor de bekabeling. De klus bestond uit de vervanging van de brandmeldinstallatie en de installatie van een ontruimingsalarminstallatie type A. Weveko heeft de gehele installatie gecertificeerd conform het bouwbesluit 2012. Daarbij was ook het onderhoud van de installatie onderdeel van het hele pakket. Zodoende werd Redlink betrokken als toeleverancier van de Functiebehoud (FO) kabels en andere toebehoren.

board weveko 1 weveko board 1

Weveko

Weveko is een erkend brandmeldinstallatie- en onderhoudsbedrijf en ontzorgt gebouwen met een publieke functie (hotels, scholen en dagverblijven)  bij alle facetten van de brandveiligheid. Peter van den Oever, Senior Projectleider Weveko: “Klanten willen maar twee dingen weten. Wat kost het en wanneer is het klaar? Wij zijn betrokken vanaf het ontwerp tot aan de inspectie en de oplevering. Wij installeren brandmeldinstallaties, brandblussers en noodverlichting en verzorgen het onderhoud van A tot Z. Zo heeft de klant er geen omkijken naar.”

Het project bij de Symfonie

Met 6 monteurs in 12 weken werd het project gerealiseerd en het proces verliep voorspoedig. Zo zijn er voor de ontruimingsalarminstallatie 350 luidspeakers gemonteerd. Voor de brandmeldinstallatie zijn er 570 automatische en 90 handbrandmelders geplaatst. Zodoende voldeed de gehele installatie weer aan de laatste kwaliteitseisen. Voor dit project leverde Redlink een kleine 11.000 meter brandmeldkabel, 6500 meter signaalkabel en het nodige materiaal om de kabels duurzaam en in functiebehoud te monteren.

weveko meters 1 Symfonie

 

Actief meedenken met Weveko

Sales Manager Jeroen de Graaf bezocht de Symfonie en keek zijdelings mee op het ontwerp van de kabel- en buisinstallatie. Afhankelijk van het tracé en het aantal kabels is het van groot belang dat de installatie conform wetgeving is geïnstalleerd. Daarbij moet het robuust en onopvallend strak zijn aangelegd. Zeker in een parkeerkelder waar veel mensen komen. Hierbij zijn enkele aanpassingen doorgevoerd wat de montagetijd tegelijk ten goede kwam.

Samenwerking Redlink

Peter van den Oever:
"Wij kiezen voor Redlink vanwege het snelle meedenken. Wij weten gewoon dat we binnen een week een installatie kunnen maken, mede doordat het materiaal op tijd gebracht is. Dat is voor ons heel belangrijk".

Vraag een gratis offerte aan