Klantenservice. 033 298 09 26
Op werkdagen bereikbaar van 09:00 - 18:00
Of stuur een e-mail

Permanent Link test of Channel test?

6 april 2016

Als u een cable certifier gebruikt, is het van groot belang om de juiste testmethode hierbij te hanteren. Om te voldoen aan de ISO en TIA test standaard, moet u kiezen tussen de Permanent Link of Channel test om uw kabel te certificeren. Als uw kabel niet gecertificeerd wordt, kunt u geen garantie afleveren aan uw klant. Hoe u dit doet, leest u hier.

Permanent Link test

Een Permanent Link (PL) bevat UTP/STP bekabeling van patch paneel naar werkplek/outlet.

De test standaarden maken optionele overgangen/consolidation points mogelijk. Toch is een Permanent Link in de meeste installaties een kabel zonder onderbreking; van werkplek naar patchpaneel. 

Channel test

Een Channel test bevat hetzelfde als de Permanent link, maar dan inclusief de nieuw geleverde of bestaande patchkabels aan beide uiteinden. Verifieerders gebruiken meestal zogenaamde "Channel" adapters, die de meetsnoeren accepteren.

Tijdens het testen met de Channel adapters moet u in gedachte houden dat de patchkabels bij de test inbegrepen zijn. Daarom zullen Channel adapters op verifieerapparatuur langdurige slijtage ondervinden, omdat er steeds nieuwe patchkabels in de module wordt geplaatst bij iedere test.

Moet ik de Permanent Link test of Channel test gebruiken?

Welke keuze u moet maken, hangt van de situatie af. Bent u aan een bestaand netwerk aan het 'troubleshooten' of aan het onderzoeken of dit bestaande netwerk een applicatie met bijvoorbeeld een hogere snelheid zal supporten? Hierbij adviseren wij een Channel meting, aangezien u de aangesloten patchkabels óók moet testen.

Als u een nieuw netwerk of nieuw geïnstalleerde links test, wilt u weten (of zult u misschien zelfs moeten demonstreren) of de horizontale bekabeling daadwerkelijk volgens de standaard presteert. In dat geval is de Permanent Link testing de juiste methode om te hanteren. Kabelfabrikanten eisen tegenwoordig een Permanent Link meting om 20 of 25 jaar link garantie te kunnen geven.

IDEAL Networks heeft een eenvoudig te hanteren kabelcertificeerder, die voldoet aan de juiste presentatienormen en kan testen tot wel Cat 7A/1000MHz. U leest er hier meer over.

Blijf op de hoogte, meld u aan voor de nieuwsbrief